»Politika bi morala bolje izkoristiti nogometni čudež«

Jutri v tiskanem Delu in na Delo.si pogovor s predsednikom Uefe.
Fotografija: Aleksander Čeferin je v pogovoru za Delo spregovoril tudi o (slovenski) politiki in njegovem odnosu z lastnikom Alibabe Jackom Majem. FOTO: Antonio Bronic/Reuters
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin je v pogovoru za Delo spregovoril tudi o (slovenski) politiki in njegovem odnosu z lastnikom Alibabe Jackom Majem. FOTO: Antonio Bronic/Reuters

Letni kongres Evropske nogometne zveze (Uefe), najbogatejše športne organizacije na svetu, je razkril plebiscitarno enotnost nogometne družine na stari celini. Tudi zato je Aleksander Čeferin dobil v roke prvi štiriletni mandat predsednika, prvega po skrajšanem iz septembra 2016.
 
Čeferin je v pogovoru za Delo, ki ga bomo objavili jutri v tiskanem Delu in na naši spletni strani, potrdil velike napore, ki jih vlaga Uefa v združevanje različnih deležnikov pod svojim dežnikom, kot so klubi, ki ustvarijo približno 20 milijard evrov letnih prihodkov, manjše zveze, ki so usodno odvisne od financiranja Uefe, ter Fifa, ki nemočno caplja za Uefo.
 

Na letališčih čakajo, dekleta ne ubogajo ...


»To se mi prej ni dogajalo. Na letališčih me čakajo, nimam težav s prtljago, … Podobne ugodnosti bi lahko našteval ure. Potem pa se ob petkih vrnem domov in moram najprej peljati na sprehod psa, dekleta me tako ali tako ne ubogajo,« je Čeferin predstavil dve plati svojega življenja, v katerem je kljub visokemu mednarodnemu položaju še vedno zelo navezan na domovino.
 
Aleksander Čeferin se je pred volitvami v Rimu srečal tudi s papežem Frančiškom. FOTO: Vatican Media/Reuters
Aleksander Čeferin se je pred volitvami v Rimu srečal tudi s papežem Frančiškom. FOTO: Vatican Media/Reuters


»Zame je Slovenija popoln biser Evrope in to mi ob vsakem obisku poudarijo kolegi iz vse Evrope. Nad Slovenijo so bili iskreno navdušeni tudi milijarderji, ki prej sploh niso vedeli za našo državo. Sicer pa najraje spremljam slovenske medije in ob koncih tedna še vedno vzamem v roke časopis,« je med drugim zatrdil Čeferin, s katerim smo govorili tudi o (slovenski) politiki in njegovem odnosu z lastnikom Alibabe Jackom Majem.
 

Preberite še:

Komentarji: