Praznik za prekmurski gospodov dan

V 11. kolu 1. SNL spektakel v soboški Fazaneriji že danes ob 13. uri. Jutri še zadnji tekmi v Novi Gorici in Kidričevem
Fotografija: Rudi Požeg Vancaš je v zadnjih dveh tekmah Celjanom priigral štiri točke. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Rudi Požeg Vancaš je v zadnjih dveh tekmah Celjanom priigral štiri točke. FOTO: Tadej Regent/Delo

Nedelja, gospodov dan, bo v Prekmurju dobila nov pomen. Uro po poldnevu bo iz dobrih 5000 grl v nabito polni Fazaneriji odmevalo Mura, Mura, Mura, Maribor, Maribor, Maribor. Nenavaden začetek ligaškega spektakla ne bo nikogar pustil ravnodušnega, s povečano pozornostjo ga bodo spremljali tudi v taboru Olimpije, ki bo dobrih pet ur pozneje gostila Krško in upala, da bi lahko spet zmanjšala zaostanek za vijoličnimi. Med prvo in tretjo nedeljsko tekmo bodo v Velenju gostovale Domžale, v ponedeljek pa bosta še tekmi v Novi Gorici in Kidričevem.

Murska Sobota: Mura – Maribor (nedelja, sodnik Nejc Kajtazović, 13): Kje v načrtovanju forme in ciljev se je uštel Ante Šimundža? Je bil preveč ambiciozen? Nabrusil se je za Olimpijo in izgubil, pa potem za Celje in spet potegnil krajšo, na koncu pa prejel še zaušnico Triglava. Bi bilo drugače, če bi igralce pripravljal le za tekmo, ki bi jo moral dobiti – v Kranju? Kdo ve, morda bo načelo igre in zmage za vsako ceno ter proti vsakomur obrodila sadove že proti Mariboru. Tudi porazi so sestavni del zorenja neizkušene soboške zasedbe, ki ima dovolj talenta in znanja, da bi lahko ujela zmagovalni ritem. A jutri ga najbrž še ne bo, razen, če bi bila travnata površina spet bolj podobna grbavi ravnici. O sodniku Nejcu Kajtazoviću pa naj si brusijo jezik vijolični navijači. Kranjčan je njihova priljubljena tarča za zlivanje gnojnice.
Mariborski dvojec veteranov Marcos Tavares, Dare Vršič danes čaka v polni Fazaneriji nabrušena črno-bela četa, domžalski up Žan Žužek pa se nadeja, da mu bo trener Simon Rožman v Velenju namenil več minut, kot doslej.  FOTO: Tadej Regent/Delo
Mariborski dvojec veteranov Marcos Tavares, Dare Vršič danes čaka v polni Fazaneriji nabrušena črno-bela četa, domžalski up Žan Žužek pa se nadeja, da mu bo trener Simon Rožman v Velenju namenil več minut, kot doslej.  FOTO: Tadej Regent/Delo

Velenje: Rudar – Domžale (Roman Glažar, 16): Velenjčani bodo imeli dan manj počitka, a se v Ljudskem vrtu vsaj utrudili niso. Domžalčani so se v Krškem uigravali, poigravali in si povrnili del izgubljene samozavesti. Za kaj več bodo morali zmagovati v nizu in v slogu.

Ljubljana: Olimpija – Krško (Matej Jug, 18.15): Zeleno-beli so jo proti Goričanom še dobro odnesli, tako da je treba tarnanje nad pomanjkanjem sreče spremeniti v novo jurišno parolo: Zmaga za vsako ceno! Resnici na ljubo, Krško glede na stanje duha ni sposobno izpeljati senzacije, lahko le malo oteži nalogo. Je pa Gorica razkrila še nekaj resnic: Stefan Savić ali Matic Črnic? Črnic! Asmir Suljić ali Jucie Lupeta? Lupeta! Suljića resda krijejo asistence in tu in tam lucidne poteze, a natančnejša analiza bo razkrila, da ima preveč izgubljenih žog. Marko Putinčanin je priden, a dodane vrednosti ne prispeva, Mario Jurčević ni blizu Dinu Štiglecu. Marljivi in, kdo bi si pred poldrugim letom mislil, nezamenljivi Hrvat bo spet v pogonu. Tudi kapetan Branko Ilić potrebuje počitek. Trener Zoran Barišić še išče svojo pot in ideal.

Nova Gorica: Gorica – Celje (ponedeljek, Asmir Sagrković, 16): Vse je mogoče. Eni in drugi so ujeli ritem, ki ga spremlja tudi sreča. Je pa več kot očitno, da bo Gorica, če ji pozimi ne bodo ušli najboljši, znova močna in odločilna tekmica v ljubljansko-mariborskemu dvoboju za prvaka. Slabo se piše tudi Domžalam v dvoboju za št. 3 v slovenskem klubskem nogometu.

Kidričevo: Aluminij – Triglav: (Dejan Balažič, 18): Priložnost je lepa za obe moštvi. Aluminij, da ohrani stik z najboljšimi, Triglav, da se zavihti tja, kamor se ni niti v sanjah: v zgornji del lestvice!

Komentarji: