Mariborčani z zmago v derbiju ujeli Koper in Olimpijo

Koprčani doživeli poraz v Ljudskem vrtu, zmago vijoličnim pristreljal srbski nogometaš Ognjen Mudrinski.
Fotografija: Nogometaši Maribora so se veselili pomembne zmage nad Koprčani. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Odpri galerijo
Nogometaši Maribora so se veselili pomembne zmage nad Koprčani. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo

Štiri tekme 15. kola Prve lige Telemach so spravili pod streho, tudi ponedeljek ni minil brez tekme najboljših nogometašev v Sloveniji. V današnjem derbiju so Mariborčani z 2:0 (1:0) premagali Koprčane.

Junak tekme je bil Srb Ognjen Mudrinski, ki je zabil oba gola. Vijolične je v vodstvo popeljal v 42. minuti, končni izid pa je postavil v 61. minuti. Štajerci so s tem uspehom na vrhu prvenstvene lestvice ujeli Olimpijo in Koper, vsa tri moštva imajo po 27 točk.

Prva liga Telemach, 15. kolo:
CB24 Tabor : Kalcer Radomlje 0:1 (Guzina 90.)
Olimpija : Bravo 1:1 (Sešlar 92.; Ogrinec 50.)
nedelja:
Domžale : Aluminij 1:1 (Jakupović 59.; Bizjak 30.)
Celje : Mura 1:0 (Svetlin 25.)
ponedeljek:
Maribor : Koper 2:0 (Mudrinski 42., 61.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Nedelja prinesla razplet brez zmagovalca v Domžalah

Nogometaši Domžal in Aluminija so se v prvem nedeljskem dvoboju 15. kola Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Z izidom bržkone niso zadovoljni ne eni ne drugi. Domžalčani ostajajo v nevarnem območju, Kidričani pa so na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice.

Domžale in Aluminij sta si razdelila izkupiček. FOTO: Leon Vidic/Delo
Domžale in Aluminij sta si razdelila izkupiček. FOTO: Leon Vidic/Delo

Kidiričani so hitro pokazali, da se v Domžalah ne mislijo le braniti. Že v 10. minuti so dosegli zadetek prek Jake Bizjaka, ki pa so ga sodniki zaradi nedovoljenega položaja podajalca Harisa Kadrića razveljavili. V 30. minuti pa so prešli v vodstvo. Kadrić je lepo podal žogo v prazen prostor, Bizjak je preigral vratarja Ajdina Mulalića in poslal žogo v mrežo.

Po dvojni podaji z Dejanom Georgijevićem je imel v 51. minuti Senijad Ibričić prvo priložnost za Domžale v drugem delu, toda njegov strel z levico je bil preslab za Luko Janžekovića, ki je žogo odbil z nogo. Osem minut pozneje so gostitelji izenačili. Večino dela je opravil Alen Jurilj, ki je s svoje polovice prodrl po levi strani in natančno podal v sredino, kjer je bil Janžeković prekratek, Arnelu Jakupoviću pa ni bilo težko potisniti žoge v mrežo.

V Stožicah odločitev šele v sodnikovem dodatku

Nogometašem Olimpije se v soboto ni izšlo po načrtu. V mestnem derbiju so v Stožicah osvojili le točko proti Bravu, bili pa so na pragu poraza. Rešil jih je 19-letni rezervist Svit Sešlar, ki je v sodnikovem dodatku zabil izjemen gol z 22 m. Žoga je neubranljivo zletela v desni zgornji kot gostujočih vrat. Sešlar, sin nekdanjega reprezentanta in trenerja Celja Simona Sešlarja, je v 18. tekmi v 1. SNL in 14. v tej sezoni dosegel svoj prvi gol v najmočnejšem slovenskem klubskem tekmovanju.

Zeleno-beli so v sodnikovem dodatku mestnega derbija osvojili vsaj točko. FOTO: Blaž Samec/Delo
Zeleno-beli so v sodnikovem dodatku mestnega derbija osvojili vsaj točko. FOTO: Blaž Samec/Delo

Tekmeci iz Spodnje Šiške so bili z golom Sandija Ogrinca v 50. minuti na pragu zmage, niz neporaženosti v derbijih pa so podaljšali na pet tekem. Olimpija je zadnjič premagala Bravo 29. oktobra lansko leto, ko je bil trener Dino Skender.

Radomlje presenetile Tabor

Radomlje so v prvi tekmi kola z 1:0 presenetile Tabor, zmagoviti gol je v 90. minuti dosegel Gedeon Guzina. Do tega kola zadnjeuvrščeni Radomljani so v Sežani prišli do tretje zmage in se vsaj začasno povzpeli na predzadnje mesto. Kraševci pa so ostali na sedmem mestu, a so še tretjič zapored izgubili. Odločitev je padla ob koncu, po podaji Oliverja Kregarja iz kota je namreč za vodstvo in zmago gostov z glavo zadel Guzina.

Obetavni Tamar Svetlin je opozoril nase pri mladi reprezentanci, tokrat je bil ob vratarju Florijanu Raduhi junak celjske zmage proti Muri. FOTO: Leon Vidic/Delo
Obetavni Tamar Svetlin je opozoril nase pri mladi reprezentanci, tokrat je bil ob vratarju Florijanu Raduhi junak celjske zmage proti Muri. FOTO: Leon Vidic/Delo

Tamar Svetlin odločil derbi zadnjih prvakov

Bolj površen spremljevalec nogometa na Slovenskem bi ob pogledu na lestvico domače lige podvomil ob namigu, da sta bila Celje in Mura, današnja tekmeca v poznejšem popoldanskem terminu 15. kola prvenstvene sezone, zadnja dva državna prvaka. Sta namreč sredi lestvice in oba daleč od šampionske ravni. Resda pa Prekmurcem precej energije pobira evropska jesen, prvič doslej v klubski zgodovini.

Toda tokrat so si želeli vsaj točko, s katero bi obdržali prednost treh točk pred Celjani, tako pa so se ti po Svetlinovem golu v 25. minuti veselili zmage in se izenačili na lestvici z branilci šampionske lovorike. Slednji so predvsem v drugem polčasu napadali na vso moč, poskušali z vseh strani, domači čuvaj mreže Florijan Raduha pa se ni dal in ostalo je pri celjskem slavju.

Preberite še:

Komentarji: