Priznal, da je jemal moški hormon, a ne namerno

Francoskemu zvezdniku pri Juventusu Paulu Pogbaju grozi štiriletna kazen prepovedi igranja nogometa.
Fotografija: Paul Pogba bi v primeru daljše kazni lahko tudi končal nogometno kariero na najvišji ravni. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Paul Pogba bi v primeru daljše kazni lahko tudi končal nogometno kariero na najvišji ravni. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Priznanje, da je jemal prehransko dopolnilo, ki je vsebovalo tudi snovi za povečevanje učinkovitosti (testosteron), bi francoskemu nogometnemu zvezdniku pri Juventusu Paulu Pogbaju lahko prineslo milejšo kazen. Tridesetletni Pogba je od leta 2012 do leta 2022  dvakrat prestopal med Manchester Unitedom in Juventusom. Za torinsko moštvo je v svojem drugem mandatu igral le osem tekem. Grozi mu štiri leta prepovedi.

Pogba je že od avgusta v suspenzu, ko je bil pozitiven na testosteron. Vzorec B je potrdil preizkus prvega pozitivnega po prvenstveni tekmi proti Udineseju, na kateri sicer ni igral, a je bil na rezervni klopi. Pogbajevi odvetniki so poskušali protidopinško komisijo prepričati, da dopinga ni jemal namerno, zaradi česar bi lahko 30-letnemu zveznemu igralcu in svetovnemu prvaku iz leta 2018 kazen znižali na dve leti, kot je zapisal športni dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Preberite še:

Komentarji: