Gregor Sorčan odbijal soboške strele in osrečil Olimpijo

V zadnji tekmi 17. kola 1. SNL sta se Mura in Domžale razšla brez zmagovalca.
Fotografija: Olimpija se je veselila zmage proti Taboru. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Olimpija se je veselila zmage proti Taboru. FOTO: Leon Vidic

V zadnji tekmi 17. kola 1. SNL sta se Mura in Domžale razšla brez zmagovalca z 1:1. Sobočani so bili veliko boljši, toda v domžalskih vratih je blestel Gregor Sorčan. Po prvem polčasu je bila Mura v vodstvu z golom Nina Kouterja, ki je dosegel že peti prvenstveni gol. V drugem polčasu je končni izid v 84. minuti iz bližine postavil Dario Kolobarić. Mladi 20-letni Idrijčan je dosegel že svoj sedmi ligaški gol.

Prvenstvo se bo nadaljevalo že jutri z uvodno tekmo 18. kola med Bravom in Olimpijo v Spodnji Šiški, derbi pa bo v četrtek v Ljudskem vrtu, kjer bo gostovala Mura.

Tekme tega konca tedna so prinesle še nove zmage vodilnega Maribora, Olimpije in aktualnega prvaka Celja.

Mariborčani so na dan svoje 60. obletnice gostovali v Kopru in si za rojstni dan podarili vse tri točke (2:1).

V dvoboj so bolje krenili gostje in povedli v 21. minuti, ko je Blaž Vrhovec s približno 20 metrov natančno zadel v desni spodnji kot.

V drugem polčasu so prvi zapretili Koprčani, pri katerih je Dare Vršič v 47. minuti z leve strani zadel bližnjo vratnico. Isti igralec je v 67. minuti mojstrsko izvedel prosti strel z desne strani in neubranljivo zadel v desni zgornji kot za izenačenje.

Mariboru je v zaključku uspelo zadeti še drugič in si pripraviti najlepše darilo za obletnico. Junak je bil Jan Repas, ki je v 86. minuti streljal z roba kazenskega prostora in s pomočjo leve vratnice žogo poslal v mrežo za končnih 2:1.

Celjani so zmagovito odprli 17. kolo 1. SNL. FOTO: Jože Suhadolnik
Celjani so zmagovito odprli 17. kolo 1. SNL. FOTO: Jože Suhadolnik

 

Olimpija s spornim golom premagala Tabor


Olimpija je v Stožicah gostila Tabor in ga z velikimi težavami premagala z 2:1. Gostje so bili v 20. minuti blizu vodilnemu zadetku, a je Christos Rovas stresel okvir vrat, dve minuti zatem pa je na drugi strani po podaji Đorđeja Ivanovića zadel Mario Kvesić.

Podajalec pri zadetku Ivanović je v 43. minuti zapravil priložnost za podvojitev vodstva, a se ni odločil za podajo Andresu Vombergarju, temveč je želel sam zaključiti akcijo, iz katere na koncu ni bilo nič.



Tabor je izenačil v 51. minuti, po podaji iz kota je Rovas neovirano zadel v zgornji desni kot. Olimpija je odgovorila v 89. minuti, ko je zmedo v kazenskem prostoru najbolje izkoristil Goran Milović.

Gostje so zahtevali prekršek nad vratarjem Arianom Renerjem, ki ga je pohodil Marko Perković, toda zadetek je obveljal in Olimpija je vknjižila tri točke.
 

Prvaki uspešni v Novi Gorici


Aktualni prvaki iz Celja so gostovali pri Gorici in z goloma Filipa Dangubića in Mića Kuzmanovića zmagali z 2:0, s peto zmago pa so se na šestem mestu izenačili z Domžalami.

Celjani so zmagovito odprli 17. kolo 1. SNL. FOTO: Jože Suhadolnik
Celjani so zmagovito odprli 17. kolo 1. SNL. FOTO: Jože Suhadolnik


V Kidričevem sta se Aluminij in Bravo razšla z delitvijo točk. Za domače je v 66. minuti zadel David Flakus Bosilj, Ljubljančanom pa je točko v 82. minuti priboril Rok Kidrič.


Slovensko prvenstvo, 17. kolo
Gorica - Celje 0:2 (Dangubić 11., Kuzmanović 50.)
Aluminij - Bravo 1:1 (Flakus Bosilj 66.; Kidrič 82.)
Olimpija - CB24 Tabor Sežana 2:1 (Kvesić 22., Milović 89.; Rovas 51.)
Koper - Maribor 1:2 (Vršič 67.; Vrhovec 21. Repas 86.)
Mura - Domžale 1:1 (Kouter 17.; Kolobarić 86.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: