Prvi mož Bavarske svari navijače: Ne hodite na Madžarsko

V četrtek se bosta prvič po dolgem času pred večjim številom gledalcev (20.000) v Budimpešti za Uefin superpokal pomerila Bayern in Sevilla.
Fotografija: Pred Bayernovim kapetanom Manuelom Neuerjem je nov tekmovalni izziv. FOTO: Marcos Brindicci/Reuters
Odpri galerijo
Pred Bayernovim kapetanom Manuelom Neuerjem je nov tekmovalni izziv. FOTO: Marcos Brindicci/Reuters

Privrženci Bayerna so se po dolgem prisilnem postu obiskovanja nogometnih tekem veselili možnosti ogleda prihajajoče četrtkove predstave v Budimpešti za evropski superpokal. Njihovi ljubljenci, nazadnje zmagovalci lige prvakov, se bodo namreč ob 21. uri pomerili s Sevillo, najboljšo v zadnji sezoni evropske lige, na osrednjem stadionu naše vzhodne soseščine pa bodo ob zmogljivosti 60.000 gledalcev prireditelji pod streho Uefe dovolili vstop 20.000 obiskovalcem.

Oba kluba sta tako dobila po 3000 vstopnic, žreb je nato določil njihove lastnike. Precej več zanimanja za ogled tekme, kar še zdaleč ne preseneča, je v Münchnu, Bayernova armada navijačev je zelo številna, tudi na Madžarskem, Markus Söder, ministrski predsednik Bavarske, pa ob odhodu številnih someščanov na prizorišče tekme ne skriva zaskrbljenosti. »Zdaj res ne potrebujemo nogometnega Ischgla,« je sporočil z mislijo na znano avstrijsko smučarsko središče, od koder so se v prvih dneh marca številni nemški turisti vrnili s koronavirusom. »Kolikor vem, bo vsaj dva tisoč navijačev iz Münchna odšlo v Budimpešto, povrh je zdaj Madžarska na seznamu tistih dežel, kjer virus razsaja kar agresivno. Ne vem, ampak položil bi na srce navijačem, naj še enkrat razmislijo o tej poti, tekma za superpokal vendarle ni tista odločilna v sezoni ...«

Oglasil se je tudi Karl-Heinz Rummenigge, prvi mož Bayerna, in poudaril, da so pri Uefi zelo temeljito pristopili tej odločitvi, prav končni organizacijski razplet, seveda tudi z zdravstvenim biltenom, pa bo jasno razkril, ali bodo tekme z večjim številom gledalcev v prihajajočih mesecih realno izvedljive.

Preberite še:

Komentarji: