Prvi strelec prvaka je odšel na Koroško

Dario Vizinger, ki je v minuli sezoni za Celje zabil 23 golov, bo kariero nadaljeval pri avstrijskemu nogometnemu prvoligašu WAC iz Volšperka.
Fotografija: Po treh uspešnih sezonah pri Celju je najboljši strelec slovenskega nogometnega prvaka Dario Vizinger karierni izziv našel pri WAC iz Volšperka. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Po treh uspešnih sezonah pri Celju je najboljši strelec slovenskega nogometnega prvaka Dario Vizinger karierni izziv našel pri WAC iz Volšperka. FOTO: Leon Vidic/Delo

Avstrijski nogometni prvoligaš WAC iz Volšperka je pred dnevi napovedal prihod Daria Vizingerja, zdaj pa se je napoved tudi uresničila. Slovenski prvak Celje je ostal brez prvega strelca, ki je s tretjeuvrščenim moštvom avstrijskega prvenstva v minuli sezoni sklenil pogodbo do leta 2024.

»Zanj se je potegovalo veliko klubov, konkurenca je bila močna, zato je še toliko večje zadovoljstvo. Popolnoma se ujema z našo filozofijo, je mlad in ambiciozen,« je prihod 22-letnega Hrvata, ki je v celjskem dresu v minuli šampionski sezoni dosegel 23 golov, komentiral trener Ferdinand Feldhofer.

Kolikšna je bila odškodnina, je skrivnost. Celju pripada 60 odstotkov odškodnine, preostalih 40 % pa Rijeki. Neuradno bi Celje zaslužilo približno milijon evrov.

Celjani se bodo v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo pomerili z zmagovalcem dvoboja Ararat – Fola.

Komentarji: