PSG najmanj do konca leta brez brazilskega zvezdnika

Brazilski nogometaš Neymar bo zaradi poškodbe gležnja moral počivati od šest do osem tednov.
Fotografija: Neymar med omenjeno tekmo s Saint Etiennom. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Odpri galerijo
Neymar med omenjeno tekmo s Saint Etiennom. FOTO: Eric Gaillard/Reuters

Brazilski nogometaš Neymar bo zaradi poškodbe gležnja moral počivati od šest do osem tednov, je sporočil njegov klub PSG. Brazilski zvezdnik se je poškodoval ob koncu nedeljske prvenstvene tekme s St. Etiennom, ko so ga morali v 87. minuti odnesti z igrišča. Neymar je sicer del zvezdniškega trizobega napada z Lionelom Messijem in Kylianom Mbappejem.

Po zdravniških pregledih so znane podrobnosti o resnosti poškodbe. PSG je sporočil, da si je Brazilec ob zvinu levega gležnja poškodoval tudi vezi. Po 72 urah bodo opravili še en zdravniški pregled in ocenili takratno stanje poškodovanega sklepa, vendar v letu 2021 Brazilec zanesljivo ne bo več igral.

Parižane čaka letos še šest tekem

V letošnjem letu bo pariški klub igral še pet tekem, štiri v francoskem prvenstvu, kjer je po zmagi s 3:1 prepričljivo na prvem mestu z 12 točkami naskoka pred zasledovalci, ter zadnjo v skupinskem delu lige prvakov z Bruggom. PSG je sicer v skupini A trdno na drugem mestu, ki ga ne more več izgubiti, ne more pa več niti prehiteti Manchester Cityja na prvem.

Preberite še:

Komentarji: