PSG še dvanajstič ohranil brezmadežnost (VIDEO)

Vodilni francoski nogometni prvoligaš je z 2:1 odpravil tudi glavnega izzivalca Lille.
Fotografija: Za novo zmago PSG sta zadela Kylian Mbappe in Neymar. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Za novo zmago PSG sta zadela Kylian Mbappe in Neymar. FOTO: Franck Fife/AFP

Pariz – Serijski francoski nogometni prvak PSG ostaja brezmadežen in s polnim izkupičkom tudi po dvanajstem kolu prvoligaškega tekmovanja. Sinoči ga je v derbiju vodilnih zasedb na Parku princev izzival Lille, ki je lovil peto zaporedno zmago, a je bil bajno bogat pariški velikan premočen z 2:1. Vsi trije zadetki so padli v zadnji četrtini dvoboja, najprej se je dvakrat zatresla mreža gostov – Kylian Mbappe je zadel in nato podal za gol Neymarja, že v sodnikovem dodatku je poraz z bele točke ublažil Nicolas Pepe.


55 zadetkov v 16 dvobojih


PSG je od začetka letošnjega avgusta na treh frontah, na katerih je tekmoval (državno prvenstvo, francoski superpokal in liga prvakov), v 16 dvobojih vknjižil kar 14 zmag ter po en neodločen izid in poraz, oba med evropsko klubsko elito proti Napoliju (2:2) oziroma Liverpoolu (2:3). V tem času je dosegel neverjetnih 55 golov oziroma povprečno po 3,4 na dvoboj, nekoliko je povprečje pokvaril na zadnjih treh tekmah, ko je bil vselej uspešen po dvakrat. V tej prvoligaški sezoni je zabil že 41 zadetkov, drugi najučinkovitejši kolektiv, Marseille, pa le 22.

Dries Mertens se je po letu dni spet veselil trojčka golov. FOTO: Ciro de Luca/Reuters
Dries Mertens se je po letu dni spet veselil trojčka golov. FOTO: Ciro de Luca/Reuters


Stuttgart brez strela na gol


V nemški bundesligi je v sinočnjem prvem dvoboju desetega kola frankfurtski Eintracht niz neporaženosti podaljšal na pet tekem, na gostovanju je brez težav, s 3:0, ugnal zadnjeuvrščeno zasedbo Stuttgarta, ki je šla na kolena četrtič zapovrstjo. Domača mreža se je zatresla že v četrti minuti, a je sodnik Sven Jablonski zadetek Anteja Rebića po ogledu videoanalize razveljavil zaradi nedovoljenega položaja. Hrvat se je med strelce vendarle vpisal v 32. minuti, ko je povišal na 2:0, že pred njim je bil natančen tudi Sebastien Haller. Prepričljivo Eintrachtovo zmago je tik pred koncem potrdil rezervist Nicolai Müller, ki je deset minut prej vskočil na igrišče ravno namesto Rebića. Stuttgart ni niti enkrat sprožil na tekmečev gol.


Trojček Mertensovih golov


V enajstem kolu italijanske serie A pa se je Napoli dokopal do osme zmage, najprepričljivejše po februarski na gostovanju pri Cagliariju (5:0). Sinoči je razveselil domač avditorij in odpravil zasedbo Empolija s kar 5:1, glavni junak pa je bil izjemni Dries Mertens, ki je trojčku golov dodal še eno podajo – v sezoni je sedemkrat zadel in trikrat asistiral. Med strelce se je vpisal na že peti zaporedni tekmi na treh različnih frontah, nazadnje pa je tri zadetke v enem obračunu zabil 17. septembra lani ob zmagi s 6:0 nad Beneventom. Pri poražencih, ki že desetkrat zapovrstjo niso okusili slasti zmage, je Miha Zajc v igro vskočil v 67. minuti kot zamenjava za Afriyieja Acquaha.
 

Preberite še:

Komentarji: