Sežančani v Domžalah v 95. minuti do prve točke

Po petkovi zmagi Radomljanov so se v drugi tekmi 3. kola 1. SNL Domžalčani in Sežančani razšli brez zmagovalca.
Fotografija: Slobodan Vuk je Domžalčanom priigral vodstvo, toda prve domžalske zmage v sezoni ni bilo. Sežančani so izenačujoči gol zabili v sodnikovem dodatku. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Slobodan Vuk je Domžalčanom priigral vodstvo, toda prve domžalske zmage v sezoni ni bilo. Sežančani so izenačujoči gol zabili v sodnikovem dodatku. FOTO: Uroš Hočevar

Nogometaši Kalcerja Radomelj so s petkovo zmago v gosteh proti Gorici z 1:0 (1:0) v 3. kolu skočili na vrh lestvice, slabše in nespretno ter nesrečno pa so v edini sobotni tekmi brez prve zmage ostali sosedje Domžalčani. Presenetili so jih Sežančani, ki se jim je naposled nasmehnila sreča po dveh tesnih porazih, saj so do izenačujočega gola prišli v peti minuti sodnikovega dodatka.

Domžalčani so že prejšnji konec tedna v Murski Soboti izgubili v sodniškem dodatku s 3:4, potem ko so zapravili vodstvo s 3:1. Prvo zmago in tri točke so gostitelji tako rekoč že imeli v žepu, potem ko je v 14. minuti dosegel najboljši domžalski strelec v zgodovini Slobodan Vuk. Vztrajni gostje, ki so bili enakovredni na igrišču, so imeli tudi zvrhan koš sreče, saj so Domžalčani še dvakrat zatresli okvir vrat pred izenačenjem. Porazu so se izognili v zadnjem napadu in po evrogolu Toma Alena Tolića, ki je s strelom s 13 m rahlo z desne strani zadel desni zgornji kot domžalskih vrat. Vratar Ajdin Mulalić se je stegnil, kolikor se je mogel, a ga je žoga preletela.

Klubski legendi v spomin

V Domžalah so se pred tekmo z minuto molka poslovili tudi od klubske legende in enega od soustvarjalcev največjih podvigov kluba, dolgoletnega trenerja vratarjev in pomočnika trenerja Filipa Filipovskega, ki je umrl v 75. letu starosti.

»Težek trenutek. Ni pravih besed, s katerimi bi lahko opisal žalost na eni strani in hvaležnost na drugi. Fičo je iz mene naredil boljšega trenerja, boljšega človeka. Vplival je na razvoj ne samo vratarjev in igralcev, temveč tudi na razvoj celotnega kluba. Brez njega ne bi bil to, kar sem in NK Domžale to, kar so. Bil je moj mentor, prijatelj, sodelavec, učitelj. Dragi moj Fičo, dragi moj učitelj, hvala ti za vse. Vem, da boš vedno tu nekje," se je na klubski spletni strani od priljubljenega mentorja in sodealvca poslovil šampionski trener Slaviša Stojanović.

Radomljani so osvojili tudi Novo Gorico. FOTO: NK Kalcer
Radomljani so osvojili tudi Novo Gorico. FOTO: NK Kalcer

Radomljani, ki so na prejšnjih devetih soočenjih z Gorico iztržili le eno zmago ob dveh remijih, so tokrat v športnem parku v Novi Gorici igrali kot favoriti, saj dobro začeli sezono z zmago v Mariboru in remiju proti Celju. Ne posebej razburljivo predstavo, v kateri se je zdelo, da so imeli večino časa gosti dogajanje pod nadzorom, je odločil gol sredi prvega polčasa. To pomeni, da so mlinarji vsaj začasno skočili na sam vrh lestvice, Gorica pa je pri zmagi in dveh porazih.

V uvodnih minutah sta obe ekipi pokazali dokaj živahno tekmo z dogajanjem na eni in drugi polovici, a gledalci niso videli pravih nevarnih strelov. Na trenutke so bili celo podjetnejši domači varovanci Mirana Srebrniča, slednji pa je moral tik pred tekmo iz začetne postave poklicati Etiena Velikonjo, ki ga je zamenjal Luka Vekić. Odločitev je padla v 25. minuti, ko je domači vratar Uroš Likar uspešno posredoval, a odbil žogo le do nog Nedima Hadžića, ki je iz bližine žogo poslal v mrežo za svoj prvenec v slovenski ligi.

1. SNL, 3. kolo

Petek

Gorica : Kalcer Radomlje 0:1 (Hadžić 25.)

Sobota

Domžale : CB24 Tabor 1:1 (Vuk 14.; Tolić 95.)

Nedelja

17.30 Olimpija – Bravo

20.15 Celje – Mura

20.15 Koper – Maribor

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: