Razmišljajo o obveznem cepljenju za nogometaše

Švicarskemu nogometu grozi ostra debata o obveznem cepljenju proti covidu-19.
Fotografija: Primer Granita Xhake vznemirja Švicarje. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Odpri galerijo
Primer Granita Xhake vznemirja Švicarje. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

Švicarskemu nogometu grozi ostra debata o obveznem cepljenju proti covidu-19. Neposredno po tem, ko je tamkajšnja krovna zveza 1400 klubom z več kot 300.000 člani izdala priporočilo o cepljenju nogometašev, je bil na testiranju pozitiven reprezentančni kapetan Granit Xhaka iz londonskega Arsenala.

Xhaka je nato zvečer zaradi okužbe manjkal tudi na testni tekmi v Baslu proti Grčiji (2:1). In prav Xhaka je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa edini član švicarske nogometne reprezentance, ki ni cepljen, oziroma covida-19 še ni prebolel.
»Svojim članom smo poslali priporočilo o cepljenju. Granit mora biti kot kapetan tudi vzor ostalim. Gre za odločitev, pri kateri nima lastnih pravic,« je dejal novi selektor Murat Yakin.

Danes Xhako sicer čaka še en PCR test, ki bo potrdil ali ovrgel okužbo. V primeru pozitivnega izvida bo Xhaka manjkal na pomembnih kvalifikacijskih tekmah švicarske reprezentance v nedeljo v Baslu proti evropskim prvakom Italijanom in prihodnjo sredo na gostovanju na Severnem Irskem.

Preberite še:

Komentarji: