Rdeči po enajstmetrovkah do najstarejše lovorike

Liverpool je zmagovalec angleškega pokala FA, ki je premiero doživel že leta 1871. Po 120 minutah brez gola. Tsimikas z bele pike popravil napako Maneja.
Fotografija: Kostas Tsimikas je zadel odločilno enajstmetrovko. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Odpri galerijo
Kostas Tsimikas je zadel odločilno enajstmetrovko. FOTO: Peter Cziborra/Reuters

Liverpool je zmagovalec angleškega pokala FA, ki je premiero doživel že leta 1871. Po 120 minutah brez gola. Grk Kostas Tsimikas, ki je v igro vstopil v 111. minuti, je z bele pike popravil napako Sadia Maneja.

Rdeči so tako kot že v finalu ligaškega pokala po izvajanju kazenskih strelov strli odpor modrih iz Londona na kultnem Wembleyju in ostajajo v igri za zgodovinske štiri lovorike v sezoni. Čez dva tedna se bodo v finalu lige prvakov v Parizu pomerili z Real Madridom.

Liverpool še čaka finale lige prvakov. FOTO: Hannah Mckay/ Reuters
Liverpool še čaka finale lige prvakov. FOTO: Hannah Mckay/ Reuters

Ekipa Jürgna Kloppa lahko osvoji tudi angleško prvenstvo, vendar ima Manchester City pred zadnjima tekmama tri točke prednosti in boljšo razliko v golih.

Tekma je bila zanimiva, vendar v 120 minutah ni prinesla zadetkov. Več priložnosti je imel Liverpool, ki je v drugem polčasu dvakrat zadel vratnico.

Jürgen Klopp in Thomas Tuchel sta rojaka in velika tekmeca. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Jürgen Klopp in Thomas Tuchel sta rojaka in velika tekmeca. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Cesar Azpilicueta je z 11 metrov zadel vratnico, vendar je Mane zapravil priložnost, da bi že po sedmih serijah prinesel zmago Liverpoolu. To je zagotovil grški branilec Tsimikas in prinesel veliko veselje armadi rdečih navijačev. Pred tem je Alisson Becker ubranil strel Masonu Mountu.

Chelsea je prvi klub, ki je izgubil v treh zaporednih finala najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu. Liverpool pa ga je z osmimi pokali ujel na večni lestvici. Na njej kraljuje Arsenal s 14 naslovi, Manchester United jih ima 12. Kloppov nemški rojak Thomas Tuchel tako v sezoni ne bo osvojil nobene lovorike.

Kapetan Jordan Henderson je dvignil pokal. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Kapetan Jordan Henderson je dvignil pokal. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Klopp se je veselil, toda pred vrhuncem sezone v ligi prvakov ima dve skrbi več, iz igre sta zaradi poškodb morala glavna igralca Mohamed Salah in Virgil van Dijk. Zlasti pri prvemu je izgledalo resno, verjetno si je natrgal prepono in ga čaka bitka s časom, da bi bil 28. t. m. nared. Toda na podelitvi je bil razposajen, zato je verjetno šlo za taktično menjavo.

Preberite še:

Komentarji: