Real Madrid si bo zagotovil 1,1 milijarde prihodkov zgolj z majico

V poslovnem letu 2017/18 je Real Madrid ustvaril 751 milijonov evrov prihodkov, kar je približno 11 odstotkov več kot v enem poslovnem letu pred tem.
Fotografija: Florentino Perez želi ustvariti finančno še močnejši klub, kakršen je Real Madrid danes.
Odpri galerijo
Florentino Perez želi ustvariti finančno še močnejši klub, kakršen je Real Madrid danes.

Madrid – Nogometaši madridskega Reala so v zadnjem mesecu preživljali hudo rezultatsko krizo, ki je ne nazadnje odnesla s položaja trenerja prvega moštva Julena Lopeteguija, toda v Madridu vendarle ni vse tako črno, kot se zdi. Novi trener, sicer nekdanji nogometaš belega baleta Santiago Solari, je uspešno zasukal krivuljo rezultatske uspešnosti navzgor, še bolj blesteča pa je podoba kluba ob igrišču.



Predsednik Florentino Perez je razkril, da je sloviti madridski klub tik pred uradnim podpisom pogodbe s proizvajalcem športne opreme Adidas, po kateri si bo Real zagotovil 1,1 milijarde evrov prihodkov med letoma 2020 in 2030 oziroma okroglih 110 milijonov evrov na leto. To bo daleč največja pogodba kateregakoli kluba v Evropi.

Real Madrid je že pred tem zrušil več finančnih rekordov na krilih megalomanskih nakupov najboljših nogometašev, s katerimi povečuje tržno vrednost svoje blagovne znamke in privlačnost za pokrovitelje. V poslovnem letu 2017/18 je denimo Real Madrid ustvaril 751 milijonov evrov prihodkov, kar je približno 11 odstotkov več kot v enem poslovnem letu pred tem. Prihodki iz naslova komercialne narave so bili večji za 16 odstotkov, še močneje pa je klub povečal prihodke od pokroviteljev in licenčnin. Te je povečal za 18,2 odstotka na 239,68 milijona evrov.

Vratar Thibaut Courtois je poleti stal Madridčane 40 milijonov evrov. Florentino Perez ve, da lahko zgradi novo sanjsko moštvo le z nakupi novih zvezdniških obrazov.
Vratar Thibaut Courtois je poleti stal Madridčane 40 milijonov evrov. Florentino Perez ve, da lahko zgradi novo sanjsko moštvo le z nakupi novih zvezdniških obrazov.


S prihajajočo novo pogodbo z Adidasom bo klub seveda dodatno povečal svoje skupne prihodke in se še utrdil v evropskem vrhu, za katerega se bori skupaj z Barcelono, Manchester Unitedom in Bayernom ter vzpenjajočima se silama PSG in Manchester Cityjem.

Preberite še:

Komentarji: