Real Madrid zasluženo, Manchester City skozi šivankino uho

Derbi večera madridskemu Realu, Manchester City do minimalne prednosti v 90. minuti tekme.
Fotografija: Takole so stekli nogometaši Manchester Cityja v objem Philu Fodnu, strelcu zmagovitega gola za City. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Takole so stekli nogometaši Manchester Cityja v objem Philu Fodnu, strelcu zmagovitega gola za City. FOTO: Phil Noble/Reuters

Nogometaši v ligi prvakov so odigrali prvi tekmi četrtfinala. Manchester City je premagal Borussio Dortmund z 2:1, Real Madrid pa Liverpool s 3:1. Naslednjo sredo, ko bodo igrali povratni tekmi četrtfinala lige prvakov v Liverpoolu in Dortmundu, se obeta navijačem dramatičen večer. Prvo dejanje v Madridu in Manchestru je res pripadlo gostiteljem, toda dvoboja ostajata odprta.

Derbi večera je pripadel Realu, ki je bil boljši od Liverpoola po večini nogometnih meril. Osrednja figura večera je bil 20-letni brazilski napadalec Vinicius Junior; prvi gol mu je omogočil Toni Kroos, drugega Luka Modrić. Postal je drugi najmlajši Realov nogometaš z dvema goloma v ligi prvakov po Chusu Peredi iz leta 1958!


V Manchestru opozorila nase Angleža v obeh majicah


Tudi drugo tekmo večera je zaznamovala mladost: zmagovalca je v 90. minuti odločil 20-letni angleški reprezentant Phil Foden, ki se ga spomnimo tudi s prijateljske tekme U-21 med Slovenijo selektorja Primoža Glihe in Anglijo v Mariboru (2:2), v majici Dortmunda pa je zapravil največ priložnosti njegov komaj 17-letni rojak Jude Bellingham.

Brazilski napadalec Vinicius Junior je bil prvo ime sinočnjega večera v ligi prvakov. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Brazilski napadalec Vinicius Junior je bil prvo ime sinočnjega večera v ligi prvakov. FOTO: Gabriel Bouys/AFP


Četrtfinale lige prvakov:
Manchester C. : Borussia D. 2:1 (De Bruyne 19., Foden 90.; Reus 84.)
Real M. : Liverpool 3:1 (Vinicius Junior 27., 65., Asensio 36.; Salah 51.)
sreda (21.00): Bayern – PSG, Porto – Chelsea

Preberite še:

Komentarji: