Rivaldo se boji slovesa Barcelone, Uefa pozna nadomestno prizorišče

V katalonski metropoli boj z virusom ne poteka po načrtu, predpisano je novo socialno distanciranje prebivalcev.
Fotografija: Izvedba tekme osmine finala lige prvakov med Barcelono in Napolijem na štadionu Camp Nou visi v zraku, možna je selitev prizorišča na Portugalsko. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Izvedba tekme osmine finala lige prvakov med Barcelono in Napolijem na štadionu Camp Nou visi v zraku, možna je selitev prizorišča na Portugalsko. FOTO: Albert Gea/Reuters

Julij je namenjen vrhuncu nogometne sezone v večini nacionalnih prvenstev po stari celini, avgusta bo oživela tudi Uefina liga prvakov. Štiri ekipe so si zagotovile četrtfinale: to so Atalanta (Josip Iličić), Leipzig (Kevin Kampl), Atletico Madrid (Jan Oblak) in PSG, štiri četrtfinaliste še čakamo.
 
Za eno vstopnico se bosta pomerila Barcelona in Napoli, ki sta se na prvi tekmi v Neaplju razšla z izidom 1:1. Povratna tekma bo 8. avgusta na štadionu Camp Nou, in sicer brez navzočih navijačev, toda Uefa ima pripravljeno tudi nadomestno prizorišče, če bi v tedanjem obdobju prišlo do dodatnega poslabšanja razmer v Kataloniji.


»Upajmo, da ne bo prišlo do poslabšanja razmer«

 
V katalonski metropoli namreč v zadnjih dneh boj z virusom ne poteka po načrtu, predpisano je novo socialno distanciranje prebivalcev. Oblasti so pozvale prebivalce, naj ostanejo doma in se ne družijo v skupinah, večjih od 10 ljudi.
 
»Napoli in Barcelona bosta uradno igrala v Barceloni, če ne bo prišlo do novih slabih okoliščin v Španiji,« je zatrdil Michele Uva, podpredsednik Uefe, ki jo vodi Aleksander Čeferin. »Upajmo, da ne bo prišlo do poslabšanja in bodo vse povratne tekme 1/8 finala igrali na štadionih udeleženih klubov. Seveda pa imamo na voljo alternativne rešitve,« je dodal Italijan. Gre za igranje tekem na nevtralnem prizorišču na Portugalskem, kjer bo pozneje v Lizboni tudi zaključni turnir osmerice najboljših v ligi prvakov.


Rivaldo: Napoli lahko izloči Barcelono


Rivaldo (v ospredju) in Ronaldinho med svetovnim nogometnim prvenstvom leta 2002. FOTO: Reuters
Rivaldo (v ospredju) in Ronaldinho med svetovnim nogometnim prvenstvom leta 2002. FOTO: Reuters


Oglasil se je tudi nekdanji nogometni velemojster Barcelone, brazilski zvezdnik Rivaldo, in zatrdil, da je v dvoboju Barcelone in Napolija prav vse odprto. »Obstaja resna nevarnost, da bo Napoli izločil Barcelono, kakršna je v tem trenutku. Kot nekdanji član kluba sem resno zaskrbljen za usodo Barcelone v tej sezoni lige prvakov. Res imam slab občutek,« je zatrdil Brazilec.

Rivaldo je blestel v Palmeirasu, v Evropi pa najprej v Deportivu iz La Coruñe, nato v Barceloni (1997-2002), nato tudi v Milanu (2002-2004). Rivaldo je bil eden najvidnejših članov legendarnega rodu Brazilije, ki je leta 2002 zanesljivo opravila z vsemi tekmeci na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji.

Preberite še:

Komentarji: