Ronaldo držal obljubo in se s kolesom podal na romarsko pot

Velikan svetovnega nogometa, Brazilec Ronaldo, se je z električnim kolesom podal na 450 km dolgo pot od Valladolida do Santiaga de Compostele.
Fotografija: Končni cilj Ronalda je romarsko središče Santiago de Compostela. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Končni cilj Ronalda je romarsko središče Santiago de Compostela. FOTO: Instagram

Ronaldo, sicer večinski lastnik brazilskega nogometnega kluba Cruzeiro in novega španskega prvoligaša Real Valladolida, je pred časom napovedal, da se bo na 450-kilometrsko slovito romarsko pot podal v primeru, če si Valladolid priigra napredovanje v elitno špansko ligo. Petinštiridesetletnik si je nadel kolesarsko opremo in svojo pot v nedeljo začel na štadionu Joseja Zorrille v Valladolidu, končni cilj je romarsko središče Santiago de Compostela.

Ronaldo, ko je bil še poln energije ...

»Prekrasno bo. Vem, da bo moje telo trpelo, a to bo nepozabna izkušnja. Ko smo izpadli v 2. ligo, smo vedeli, da nas čaka veliko dela. Dal sem obljubo, opravili smo zelo dobro delo, še posebej na začetku leta, ko smo naredili vse te spremembe in spremenili tudi filozofijo,« je ob odhodu proti Santiagu povedal Ronaldo, ki mu družbo na dolgi poti dela tudi partnerica Celina Locks, pomagali pa mu bodo tudi različni specialisti.

Valladolid je v sezoni 2021/22 osvojil drugo mesto in si priigral neposredno uvrstitev v elitno primero division, potem ko se je moral od najvišjega ranga tekmovanja lani posloviti na 19. mestu z osvojenimi 31 točkami. Najvišja uvrstitev Valladolida v laligi je 4. mesto leta 1963, dvakrat so izgubili v finalu španskega pokala in osvojili en ligaški pokal leta 1984 ter bili trikrat prvaki 2. lige. Ronaldo je večinski lastnik kluba postal leta 2018, ko je za 51-odstotni delež izplačal 30 milijonov evrov.

... in Ronaldo z nekaj manj energije:

Preberite še:

Komentarji: