Rožman spet v območju kvalifikacij za ligo prvakov

Kevinu Kamplu tri točke, njegovemu Leipzigu zgolj ena.
Fotografija: Dejan Petrović dobiva v majici Rapida veliko priložnosti. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Dejan Petrović dobiva v majici Rapida veliko priložnosti. FOTO: Tadej Regent

Kevin Kampl je konec tedna izvedel dve novici, dobro in slabo. Najprej ga je razveselilo dejstvo, da lahko igra v tekmi s Paderbornom, potem ko je odpravil težave z živcem. Manj spodbuden je bil razplet tekme z zadnjeuvrščenim klubom bundeslige.


Petroviću zmaga, Repu kar šest golov


Kampl je zapustil igrišče v 88. minuti, ko so rdeči biki še vodili z 1:0, toda brez Kampla so prejeli gol, ki jih je stal dve točki. Leipzig (59 točk) je kljub temu povečal prednost pred zasledovalcema v boju za ligo prvakov. Izgubila sta tako Mönchengladbach kot Leverkusen (oba po 56). Spredaj sta Bayern in Dortmund.

Kevin Kampl je odšel z igrišča v 88. minuti tekme, ko je imel Leipzig v nogah vse tri točke. FOTO: Reuters
Kevin Kampl je odšel z igrišča v 88. minuti tekme, ko je imel Leipzig v nogah vse tri točke. FOTO: Reuters


Zanimivo je bilo tudi v avstrijskem boju za ligo prvakov – v kvalifikacije vodita prvi mesti v Avstriji. Naslov prvaka je oddan Salzburgu, ki se je konec tedna znesel nad Hartbergom; potem ko ga je jeseni premagal s 7:2, je tokrat Rajku Repu in soigralcem – Rep je igral vso tekmo – nasul šest golov (6:0). Boljše volje je bil mladi reprezentant Dejan Petrović. Njegov Rapid je s 4:0 odpravil Sturm, nekdanji član Aluminija pa je igral od 65. minute, ko je bilo 2:0 za gostitelje. Rapid premore toliko točk kot drugouvrščeni Volfšperk, zato ohranja realne možnosti za nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov.


Vratar Kotnik spet nepremagan


Izpostaviti velja vratarja Matica Kotnika, ki je v majici Panioniosa vnovič ohranil nedotaknjeno mrežo v grškem prvenstvu; njegov klub je doma z 1:0 premagal Volos. Benjamin Verbič naj bi imel težave z mišico, izpustil je zadnjo tekmo kijevskega Dinama, ki je premagal Oleksandrijo s 5:1.



Dobre volje je končal teden trener Simon Rožman. Rijeka je v prvi tekmi po pandemiji koronavirusa zanesljivo premagala Istro v Pulju (1:3) in se vrnila na drugo mesto, potem ko je Hajduk prej s težavo osvojil tri točke z Zaprešićem. V boju za 2. mesto, ki tudi na Hrvaškem prinaša kvalifikacije za ligo prvakov, bo zelo napeto. Rožman bo igral še najmanj tri derbije: 1. julija bo gostoval v Osijeku, 19. julija v Splitu, vmes bo 5. julija obiskal Kvarner zagrebški Dinamo.

Preberite še:

Komentarji: