Rusi kljub sankcijam ne bodo zapustili Uefe

Ruska nogometna zveza (RFS) ne razmišlja o selitvi izpod dežnika Evropske (Uefa) v Azijsko nogometno zvezo (AFC).
Fotografija: Predsednik Nogometne zveze Rusije in predsednik uprave naftnega podjetja Gazprom Neft Aleksandr Djukov. FOTO: Maksim Šemetov/Reuters
Odpri galerijo
Predsednik Nogometne zveze Rusije in predsednik uprave naftnega podjetja Gazprom Neft Aleksandr Djukov. FOTO: Maksim Šemetov/Reuters

Potem ko so v javnosti zaokrožile govorice, da Ruska nogometna zveza (RFS) razmišlja o selitvi izpod dežnika Evropske (Uefa) v Azijsko nogometno zvezo (AFC), so Rusi to zanikali. Predsednik RFS Aleksandr Djukov, tudi predsednik uprave naftnega podjetja Gazprom Neft, je zatrdil, da ruska zveza nikdar ni razmišljala o tej potezi, da ostaja del Uefe in da želi še naprej sodelovati v njenih delovnih telesih in izvršnem odboru Uefe.

image_alt
Čeferin: Nevtralnost Uefe v letu 2022 ni več vzdržna

»Tega sploh nikdar ni bilo na mizi, vsaj jaz nisem zasledil take namere, a bi jo zagotovo, če bi obstajala. Rusija ostaja del Uefe,« je zatrdil Djukov. Djukov, nekdanji predsednik peterburškega kluba Zenit, je zanikal selitev Rusov v Azijo.

To je storil le nekaj dni po tem, ko je predsednik Uefe Aleksander Čeferin podvomil v resničnost špekulacije o odhodu Rusov iz Uefe in to podkrepil z besedami, da bi »ruski nogomet v tem primeru nazadoval za sto let«.

Preberite še:

Komentarji: