Saša Kolman novi selektor

Znan nov prvi trener slovenske ženske reprezentance.
Fotografija: Saša Kolman je novi selektor ženske nogometne reprezentance Slovenije. FOTO: NZS
Odpri galerijo
Saša Kolman je novi selektor ženske nogometne reprezentance Slovenije. FOTO: NZS

Saša Kolman je novi selektor slovenske ženske članske nogometne reprezentance. Novega selektorja je potrdil izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije na dopisni seji.

Kljub mladosti ima 39-letni nekdanji nogometni branilec Kolman pester trenerski življenjepis. Pred prevzemom selektorskih dolžnosti je kot glavni trener že deloval v Novi Gorici, bil pa je tudi glavni trener v Avstraliji, kjer je vodil mladinsko in nato člansko zasedbo ekipe South Melbourne. Leta 2019 je prevzel dolžnosti vodje nogometne akademije slovitega španskega Reala Madrida v Združenih arabskih Emiratih.

Kolman bo debitiral na klopi ženske reprezentance že naslednji petek, ko bo Slovenija začela tekmovanje v ženski ligi narodov B, v kateri se bo pomerila s Češko, Belorusijo ter Bosno in Hercegovino.

Reprezentantke bo Kolman pozdravil že v ponedeljek na Brdu pri Kranju, po štirih dneh priprav pa Slovenke prva tekma čaka že 22. septembra ob 16. uri v Krškem, ko bodo na drugi strani stale Čehinje.

Kolman, nogometaš je bil tudi njegov brat Nejc Kolman, je kot igralec nosil drese Tolmina, v vrstah katerega je pred desetimi leti končal igralsko kariero, Gorice, Primorja, lendavske Nafte, igral je tudi na Ferskih otokih.

Kolman je na trenerski klopi ženske reprezentance nadomestil Boruta Jarca, ki je odstopil po odprtem pismu igralk, v katerem so opozorile na slabe razmere v reprezentanci.

Komentarji: