Matko s trojčkom golov potopil Koper

Osrednja tekma kola bo sredi aprila, kamor so preložili slovensko klasiko med Olimpijo in Mariborom zaradi urejanja travnate površine v Stožicah.
Fotografija: Nogometaši Celja so se veselil pomembne zmage v Kopru. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed
Odpri galerijo
Nogometaši Celja so se veselil pomembne zmage v Kopru. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed

Kakšna drama – v boju za obstanek! V bitki za prvaka je Celje v 26. kolu 1. SNL naredilo velik korak proti šampionski zvezdici. Celjski nogometaši so Olimpiji s tekmo več ušli za 10 točk. Strelsko razpoloženi Aljoša Matko, ki bi lahko zabil še gol ali dva več, je s trojčkom zadetkov (37., 48./11-m, 68.) pometel z razglašenimi Koprčani, za katere je gol za rahel popravek klavrnega vtisa dosegel Luka Vešner Tičić (77.). Glavni vrhunec in zadnje dejanje kroga pa bo preloženi in morda le še prestižni največji derbi med Olimpijo in Mariborom. 

V prvi tekmi 26. kola so igralci Brava vpisali sedmo točko v treh dvobojih z Muro v tej sezoni. Po neodločenem izidu jeseni v Murski Soboti in zmagi doma v začetku decembra je Bravo to pot Muro premagal z 2:1. Razlika bi bila lahko tudi višja, toda Ljubljančani so v zaključku tekme kar tekmovali, kdo bo zapravil lepšo zaključno žogo.

Matej Poplatnik (desno) se je spet vpisal med strelce na tekmi Brava. FOTO: Jože Suhadolnik
Matej Poplatnik (desno) se je spet vpisal med strelce na tekmi Brava. FOTO: Jože Suhadolnik

Nov gol Poplatnika, nova zmaga Rogaške

Ključni dogodki tekme v Murski Soboti? V 29. minuti je Bravo terensko premoč kronal z golom, ki je bil plod dobrega preigravanja Gašperja Trdina ter dvojne podaje z Viktorjem Gidadom. Trdina je žogo elegantno spravil mimo vratarja Florijana Raduhe. Izbranci domačega stratega Antona Žlogarja so v nadaljevanje krenili bolj ambiciozno in bili za to v 63. minuti tudi nagrajeni. Sandi Nuhanović je z natančno odmerjenim strelom dosegel prvenec v dresu Mure.

Sobočani so po izenačenju še bolj odločno krenili v napad – Niko Kasalo je v 68. minuti z roba kazenskega prostora streljal naravnost v vratarja gostov, tako da je imel Bravo več prostora za protinapade in v 70. minuti je enega od prvih izkoristil Matej Poplatnik. Domači vratar Raduha ga je lahko le podrl in gostom omogočil strel z bele točke. Učinkovito ga je izvedel prav Poplatnik, ki si zdaj z desetimi goli deli drugo mesto na lestvici strelcev Prve lige Telemach. Z enajstimi je prvi Arnel Jakupović.

V zaključku tekme, ko je Mura razkrila vse svoje karte in šla v napad po točko, je imel Bravo niz stoodstotnih priložnosti za potrditev zmage. Dve je zapravil Martin Pečar, Poplatnik in Jakov Gurlica pa sta zadela okvir vrat.

Nogometaši Rogaške igrajo tekmo že danes, Ljubljančani (v zelenem) jo bodo igrali šele sredi aprila. FOTO: Črt Piksi
Nogometaši Rogaške igrajo tekmo že danes, Ljubljančani (v zelenem) jo bodo igrali šele sredi aprila. FOTO: Črt Piksi

Tudi druga današnja tekma je pripadla gostom, izjemno pomemben derbi v boju za obstanek pa je pripadel Rogaški, ki spomladi igra kot prerojena. Aluminij je bil v Kidričevem nemočen, Rogaška je z golom Gala Kureža v 76. minuti iztržila strahovito pomembne tri točke.

Nogometaši Rogaške tako nadaljujejo uspešen niz. Na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah so še petič ostali neporaženi, v Kidričevem so zabeležili četrto zmago, s katero so splezali na osmo mesto prvenstvene razpredelnice. Na njej so prehiteli prav Aluminij, ki ima isto število točk, a za odtenek slabšo razliko med danimi in prejetimi goli.

Rogačani, ki so si zmago zaslužili, saj so bili boljši tudi v vseh pomembnejših statističnih elementih, so uspešnejši tudi v medsebojnih tekmah sezone, na gostovanju so Aluminij premagali drugič (Aluminij je zmagal v Rogaški Slatini).

Največji slovenski derbi šele aprila

Osrednja tekma bo vendarle sledila šele sredi aprila, kamor so preložili slovensko klasiko med Olimpijo in Mariborom zaradi urejanja travnate površine na štadionu v Stožicah.

Prva liga Telemach, 26. kolo:
Mura – Bravo Kostel 1:2 (1000; Antolin 63.; Trdin 29., Poplatnik 71.; streli: 8:22; koti: 6:8)
Aluminij – Rogaška 0:1 (700; Kurež 76.; streli: 7:20; koti: 0:6)
Kalcer Radomlje – Domžale 2:0 (500; Šošić 69., 74.; streli: 17:8, koti: 10:4)
Koper – Celje 1:3 (Vešner Tičič 77.; Matko 37., 48. 11-m, 68.)
17. aprila:
Olimpija – Maribor (18.30)

Preberite še:

Komentarji: