Skoraj je bruhal, ko je bral o težavah Barcelone

Prvi mož FC Bayern d. d. Karl-Heinz Rummenigge je bil presenečen, a je prepričan, da ne bo hujših posledic za Barcelono, ker je preveč pomembna za Katalonijo.
Fotografija: Karl-Heinz Rummenigge ne bi spal mirno, če bi imel Bayern podobne težave, kot jih ima Barcelona. FOTO: Alexander Hassenstein/Reuters
Odpri galerijo
Karl-Heinz Rummenigge ne bi spal mirno, če bi imel Bayern podobne težave, kot jih ima Barcelona. FOTO: Alexander Hassenstein/Reuters

Kaj se dogaja pri Barceloni, spremljajo tudi pri njenih evropskih tekmecih. Predsednik izvršnega odbora FC Bayern d. d. Karl-Heinz Rummenigge je najbolj slikovito komentiral stanje na Camp Nou in ga primerjal tudi z Bayernovim.

»Med zajtrkom sem prebral, kakšne dolgove ima Barcelona in se skoraj zadušil. Če bi bil v takšnem položaju Bayern, ne bi mogel mirno spati,« je v pogovoru za Sky Sport Nemčija povedal 65-letni Rummenigge, a je prepričan, da ne more priti do hujših posledic.

»Barcelona ne bo potonila, ker ima izjemno vlogo za Katalonijo. Obžalujem pa, da se klubi lahko zadolžijo na tak način. Bayern je lahko vzor, če primerjam dogajanje v Barceloni ali v Italiji, kjer se plače niti neizplačujejo več,« je bil iskren Bayernov voditelj. O politiki bavarskega velikana pa je nekdanji nogometni zvezdnik jasen.

»Prizadevamo si za športni uspeh, a tudi za ekonomsko stabilnost.«

Komentarji: