Skubičevim spodrsnilo proti Goztepeju

Slovenski reprezentant Nejc Skubic je s Konyasporjem nepričakovano izgubil v turškem prvenstvu.
Fotografija: Nejc Skubic je ob porazu prispeval peto asisenco v sezoni. FOTO: Fc Konyaspor.
Odpri galerijo
Nejc Skubic je ob porazu prispeval peto asisenco v sezoni. FOTO: Fc Konyaspor.

Konyaspor je v 19. kolu turškega prvenstva presenetljivo izgubil proti Goztepeju z 2:3. Slovenski reprezentant Nejc Skubic je ob porazu prispeval svojo peto asistenco v sezoni.

Pred dvobojem je za favorita veljal Konyaspor, ki je v sredini lestvice, medtem ko je bil njegov tekmec le tri točke oddaljen od mest, ki vodijo v drugo ligo, za nameček pa je bil brez zmage na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah.

A Goztepe se na to ni oziral in je udarno začel tekmo. V 17. minuti je za vodstvo zadel Marko Mihojević, trinajst minut kasneje pa je vodstvo podvojil Peter Žulj.

Domači so se v igro vrnili v 54. minuti z golom Sokola Cikalleshija, vendar pa je le štiri minute zatem za Goztepe znova zadel Žulj.

Končni izid je po asistenci Skubica z odličnim strelom z razdalje dosegel Amir Hadžiahmetović, ki pa je le ublažil poraz svojega moštva.



Slovenski reprezentant Skubic je eden izmed nosilcev Konyasporja, saj je odigral največ minut med vsemi člani ekipe (1620), s petimi asistencami pa je tudi prvi podajalec moštva.  

A Konyasporju v tej sezoni ne gre po načrtih, današnji poraz je bil že osmi v sezoni. Glavni trener Ismail Kartal se je po neuspehu opravičil navijačem: »Doživeli smo nepričakovan poraz, za katerega se opravičujemo. K današnji tekmi smo pristopili z željo po zmagi, tako kot na vsaki drugi tekmi. Na začetku tekme smo imeli priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Ob polčasu smo imeli dva gola zaostanka, v nadaljevanju so se moji igralci trudili po najboljših močeh, a neuspešno.«

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: