Slavni Argentinec se je poslovil, Slovenec je še igri

Argentinski nogometni napadalec Gonzalo Higuain je ponoči pri 34 letih igral svojo zadnjo tekmo v poklicni karieri. Žan Kolmanič z Austinom proti Dallasu.
Fotografija: Gonzalo Higuain (levo) je v dresu Interja iz Miamija s porazom sklenil bogato nogometno kariero. FOTO: Mark Smith/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Gonzalo Higuain (levo) je v dresu Interja iz Miamija s porazom sklenil bogato nogometno kariero. FOTO: Mark Smith/Usa Today Sports

Argentinski nogometni napadalec Gonzalo Higuain je ponoči pri 34 letih igral svojo zadnjo tekmo v poklicni karieri. Z Interjem iz Miamija je izgubil v končnici ameriške nogometne lige (MLS) proti New York Cityju z 0:3 ter se v solzah poslovil od igranja nogometa.

»Moje sanje so končane. Počutil sem se, kot da se končuje to, kar sem najbolj ljubil. To je predstavljalo polovico mojega življenja, 17 let in pol. Po glavi so mi švigale podobe iz celotne kariere, dela, doživetij. Odhajam presrečen, ker sem vse do danes dal vse. Sanje so končane, začenja se novo življenje,« je Higuainove besede novinarjem po tekmi povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Higuain je že pred dnevi najavil konec kariere, ki jo je začel v River Platu, potem pa je nase opozarjal tudi v dresih Reala Madrida, Napolija in Juventusa, leta 2020 pa je prestopil v Miami. V karieri je dosegel več kot 300 golov v klubih in 31 v reprezentanci.

Z Madridčani je osvojil tri naslove državnega prvaka, prav tako s Torinčani. V ligi MLS pa je ostal brez lovorike.

V boju zanjo je še vedno slovenski bočni branilec Žan Kolmanič, ki bo z Austinom čez nekaj dni v konferenčnem polfinalu igral proti Dallasu, potem ko je napredoval po zmagi proti moštvu Real Salt Lake po streljanju enajstmetrovk. Kolmanič je igral od 64. minute.

Žan Kolmanić (desno) bo z Austinom naskakoval konferenčni finale proti Dallasu. FOTO: Scott Wachter/Usa Today Sports
Žan Kolmanić (desno) bo z Austinom naskakoval konferenčni finale proti Dallasu. FOTO: Scott Wachter/Usa Today Sports

Preberite še:

Komentarji: