Slovenija v bitko za SP iz četrtega bobna

Svetovna nogometna zveza je potrdila jakostne skupine za žreb kvalifikacij za SP v Katarju leta 2022.
Fotografija: S kom se bo Slovenija merila v kvalifikacijah za SP leta 2022 v Katarju, bo znano 7. decembra, ko bodo v Zürichu žrebali kvalifikacijske skupine. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
S kom se bo Slovenija merila v kvalifikacijah za SP leta 2022 v Katarju, bo znano 7. decembra, ko bodo v Zürichu žrebali kvalifikacijske skupine. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca bo na žrebu kvalifikacijskih skupin za svetovno prvenstvo leta 2022 v Katarju uvrščena v četrto jakostno skupino. Ob njej, kar pomeni, da se z njimi ne bo mogla pomeriti, so še BiH, Črna gora, Severna Makedonija, Albanija, Bolgarija, Izrael, Belorusija, Gruzija in Luksemburg.

V kvalifikacijah za SP se bo merilo 55 evropskih reprezentanc, razvrščenih v deset skupin. Jakostnih skupin je šest, v petih je po deset reprezentanc, v zadnji pa le pet. Prestižni naziv prvega nosilca je pripadel tudi prvi na lestvici FIFA Belgiji.

Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom 2021. Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na SP, drugouvrščene ekipe pa čakajo dodatne kvalifikacije. Tem se bosta pridružili še dve najboljši ekipi iz lige narodov, ki se ne bosta že neposredno uvrstili na SP ali v kvalifikacije. Teh dvanajst moštev čakajo izločilni boji na eno tekmo za preostala tri mesta na SP.

Virtualni žreb desetih kvalifikacijski skupin bo 7. decembra v Zürichu.

Komentarji: