Slovenke bodo morale zmagati bodisi v Franciji bodisi v Walesu

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Nursultanu v Kazahstanu zabeležila zanesljivo zmago proti tamkajšnji reprezentanci.
Fotografija: Lara Prašnikar v eni od akcij. FOTO: Pavel Mikheyev/Reuters
Odpri galerijo
Lara Prašnikar v eni od akcij. FOTO: Pavel Mikheyev/Reuters

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Nursultanu v Kazahstanu zabeležila zanesljivo zmago proti tamkajšnji reprezentanci. Varovanke Boruta Jarca so v sedmem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji in Novi Zelandiji, slavile z 2:0 (2:0) in skočile na drugo mesto lestvice v skupini I.

Na vrhu je favorizirana Francija, ki se lahko pohvali s popolnim izkupičkom po sedmih kolih in s tem 21 točkami. Slovenija ima po četrti zmagi na sedmih odigranih tekmah zdaj 14 točk, eno manj pa ima na tretjem mestu reprezentanca Walesa. Ta je na domačem igrišču izgubila proti Franciji z 1:2. Grkinje, ki so četrte z 10 točkami, so v gosteh ugnale Estonijo s 3:1.

Zmago priigrali Lara Prašnikar in Kristina Erman

Tekmo za Slovenijo so danes začele Zala Meršnik, Sara Agrež, Špela Rozmarič, Kaja Korošec, Kristina Erman, Mateja Zver, Dominika Čonč, Kaja Eržen, Manja Rogan, Ana Milović in Lara Prašnikar. V nadaljevanju so priložnost dobile še Evelina Kos, Špela Kolbl, Izabela Križaj in Nina Predanič.

image_alt
Lara Prašnikar: Največ se naučim od Ronalda in Messija

Slovenke so takoj prevzele pobudo v kazahstanskem glavnem mestu in takoj zapretile domači reprezentanci. V šesti minuti so povedle, potem ko je po levi strani prodrla Mateja Zver in v kazenskem prostoru našla Laro Prašnikar, ki ji ni bilo težko zadeti iz ugodnega položaja. Najboljša slovenska strelka v teh kvalifikacijah je dosegla svoj osmi gol. Varovanke Boruta Jarca so tudi v naslednjih minutah prevladovale, drugi gol pa dosegle v 26. minuti, ko je po slabšem posredovanju kazahstanske vratarke po kotu z levico zadela Kristina Erman. V prvem polčasu je bilo razmerje strelov 17:0 v korist slovenskih nogometašic.

Začetna enajsterica Slovenije. FOTO: Pavel Mikheyev/Reuters
Začetna enajsterica Slovenije. FOTO: Pavel Mikheyev/Reuters

Devet zmagovalk skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa gre v dodatne kvalifikacije, ki bodo dale še dve potnici za mundial. Tretja ekipa iz "play-offa" pa si bo zagotovila udeležbo na dodatnih medcelinskih kvalifikacijah za mesto na SP 2023.

Vrstni red skupine I: Francija 21, Slovenija 14, Wales 13, Grčija 10, Kazahstan 0, Estonija 0; torek: Kazahstan – Wales (15), Grčija – Estonija (19), Francija – Slovenija (21.10). Že zdaj se zdi, da bo ključna tekma v boju za drugo mesto 6. septembra v Walesu, ko bo tam, gostovala Slovenija.

Preberite še:

Komentarji: