Slovenski nogometaši bodo konec marca igrali v Vidmu

Izbranci Matjaža Keka se bodo 30. marca na štadionu Friuli pomerili z Albanci.
Fotografija: Andraž Šporar & Co. se bodo konec marca pomerili s Turki in z Albanci. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Andraž Šporar & Co. se bodo konec marca pomerili s Turki in z Albanci. FOTO: Uroš Hočevar

Ljubljana – Slovenska nogometna reprezentanca bo naslednji (pripravljalni) tekmi odigrala konec marca. Potem ko bo 27. marca gostila izbrano vrsto Turčije, se bo tri dni pozneje na štadionu Friuli v Vidmu pomerila še z reprezentanco Albanije.

Slovenski nogometaši, ki na decembrski lestvici FIFA držijo 64. mesto, so se doslej z Albanci (66.) spoprijeli že sedemkrat, nazadnje v Ljubljani leta 2013 v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji '14. Zmage z 1:0 so se tedaj veselili naši reprezentanti.

Slovenski selektor Matjaž Kek je v iztekajočem se letu izbrano vrsto vodil na kar desetih kvalifikacijskih tekmah za Euro 2020, na katerega pa se naša reprezentanca ni uvrstila; tako kot tudi albanska ne. Prijateljski dvoboji bodo strokovnemu štabu prišli še kako prav pri pripravi moštva za prihajajoče izzive, ki jih septembra prinaša liga narodov, v kateri bo Slovenija spet igrala v skupini C. S katerimi tekmeci se bodo merili Kekovi izbranci, bo znano po žrebu, ki bo 3. marca v Amsterdamu.

Komentarji: