Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenski pokal Rogaški in nogometašicam Mure

Po izenačenem boju in izidu 1:1 v podaljšku so zmagovalca pokalnega finala dale enajstmetrovke. Prekmurke v ženskem finalu gladko ugnale Ljubljano.
Rogaška je prvič doslej osvojili pokal Nogometne zveze Slovenije. FOTO: Leon Vidic/Delo
Rogaška je prvič doslej osvojili pokal Nogometne zveze Slovenije. FOTO: Leon Vidic/Delo
S. U.
24. 5. 2024 | 23:34
25. 5. 2024 | 07:52
2:01

Potem ko so pred dnevi nogometaši Celja s svojimi privrženci slavili naslov državnih prvakov, smo dočakali še večer odločitve o pokalnem zmagovalcu na Slovenskem. V finalni predstavi na ljubljanskem štadionu v Stožicah pa so po izjemno napetem boju in izvajanju enajstmetrovkah lovoriko osvojili nogometaši Rogaške. Njihova tekma z Gorico je bila, kot se v finalu pogosto zgodi, čvrsta, negotova in z jasno željo vseh akterjev po zmagi.

Golov pa v rednem delu ni bilo, sledil je podaljšek, v katerem so črno-beli iz Rogaške Slatine zabili vodilni gol (Thalisson, 106.), toda njihovo veselje je kratko trajalo, saj so Primorci hitro izenačili (Marjanac, 110.). Spremembe izida v podaljšku ni bilo več, o zmagovalcu so odločale enajstmetrovke. 

Pri teh so bili bolj za odtenek bolj zbrani Slatinčani, za katere so bili pri izvajanju enajstmetrovkah natančni Lampreht, Pirtovšek, Mijić, Kambič, Prenkpalaj in za konec Kitek, za Goričane pa so v sedmih serijah zadeli Lesjak, Hodžić, Krstić, Marjanac in Inwen.

Uvod v živahen nogometni petek pa so pripravile nogometašice v finalu ženskega pokala. Igralke Mure, pred dnevi so osvojile tudi naslov državnih prvakinj, so bile za razred boljše od Ljubljane in jo premagale s 5:1 – Malahova 19., 58., Kolbl 39., Dolinar 52., Kos 80./11-m; Kastelec 4.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine