Slovenski prvak Dobovec le 19 minut od raja

Na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na zaključni turnir lige prvakov v dvoranskem nogometu je Dobovec v odločilni tekmi izgubil z ruskim podprvakom KPRF z 2:5.
Fotografija: Slovenski prvak v dvoranskem nogometu Dobovec je bil v Moskvi zelo blizu zgodovinskem podvigu. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Slovenski prvak v dvoranskem nogometu Dobovec je bil v Moskvi zelo blizu zgodovinskem podvigu. FOTO: Drago Perko

V Moskvi je znova zadišalo je po zgodovinskem podvigu. Slovenskega prvaka v dvoranskem nogometu Dobovca je od uvrstitev na zaključni turnir štirih najboljših v Evropi ločilo le 19 minut.

V zadnji, tretji tekmi kvalifikacijskega turnirja v ruskem glavnem mestu je bil Dobovec ob polčasu v raju. Z goloma Žige Čeha in Vedrana Matoševića je šel na odmor z 2:1.

Sanje o uvrstitvi na prvi zaključni turnir lige prvakov enega od slovenskih klubov so se začele razblinjati v 22. minuti, ko je gostitelj turnirja, sicer ruski podprvak KPRF (prvak je Tjomenj), izenačil. Rusi so odpor žilavih Slovencev zlomili šele v zadnji četrtini tekme, ko so od 33. minute do 40. zabili tri gole in postavili končni izid s 5:2.

Dobovec je v Moskvi v prvih dveh tekmah premagal prvaka Belgije Halle-Gooik s 3:1 (Turk, Diogo avt., Čujec) in BiH Mostar s 6:1 (Čeh in Matošević po 2, Čujec, Vesić avt.).

Komentarji: