Šok za velesili, (vsaj) ena bo ostala brez Katarja 2022

V dodatnih kvalifikacijah za SP se bosta najverjetneje soočila zadnja evropska prvaka: Italija in Portugalska. Rusi s Poljaki. Azzurri najprej z Makedonci.
Fotografija: Ronaldo bo moral izločiti evropske prvake iz Italije. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Odpri galerijo
Ronaldo bo moral izločiti evropske prvake iz Italije. FOTO: Pedro Nunes/Reuters

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v Zürichu izžrebala polfinalne skupine evropskih dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Rusija, ki je v rednem delu kvalifikacij igrala v skupini s Slovenijo, ta je končala na četrtem mestu, neposredni nastop pa si je zagotovila Hrvaška, bo v polfinalu igrala proti Poljski.

Zmagovalec polfinala med Rusijo in Poljsko se bo v finalu meril z boljšim iz dvoboja med Švedsko in Češko.

Italijani si niso želeli takšnega žreba. FOTO: Alexander Scheuber/ AFP
Italijani si niso želeli takšnega žreba. FOTO: Alexander Scheuber/ AFP

V skupini A sta polfinalna para Škotska – Ukrajina in Wales – Avstrija, v skupini C pa Italija – Severna Makedonija in Portugalska – Turčija. To pomeni, da na prvenstvu zagotovo ne bo enega od zadnjih dveh evropskih prvakov (Italija, Portugalska), saj iz vsake skupine na SP napreduje le zmagovalec finala.

Izžrebali so tudi gostitelje finalnih obračunov, v skupini A bo to zmagovalec dvoboja Wales – Avstrija, v skupini B boljši iz obračuna Rusija – Poljska, v skupini C pa boljši iz dvoboja Portugalska – Turčija.

Žreb so izvedli na sedežu Fife v Nyonu. FOTO: Alexander Scheuber/AFP
Žreb so izvedli na sedežu Fife v Nyonu. FOTO: Alexander Scheuber/AFP

Skupno bodo tako te dodatne kvalifikacije dale tri udeležence, ki se bodo na SP 2022 pridružili desetim evropskim iz rednih kvalifikacij. V obeh fazah dodatnih kvalifikacij bo odločala le ena tekma. Polfinalni boji bodo 24. marca, finalni pa 29. marca.

Na SP so že uvrščeni Anglija, Švica, Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija, Nizozemska, Katar, Brazilija in Argentina.

Preberite še:

Komentarji: