Cristiano Ronaldo ne ruši, temveč gradi edistveno zapuščino

Nogometna zevza Portugalske je zanikala pisanje športnega dnevnika Record o domnevni grožnji najboljšega strelca z odhodom s svetovnega prvenstva.
Fotografija: Portugalski selektor Fernando Santos (v sredini) mora biti ne le trener, povezovalec, temveč tudi močna osebnost, da lahko vodi igralce kova, kot sta Cristiano Ronaldo (desno) in Pepe, sicer najstaerjša igralca v reprezentanci. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Portugalski selektor Fernando Santos (v sredini) mora biti ne le trener, povezovalec, temveč tudi močna osebnost, da lahko vodi igralce kova, kot sta Cristiano Ronaldo (desno) in Pepe, sicer najstaerjša igralca v reprezentanci. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Portugalska nogometna zveza (FPF) je zanikala, da je kapetan članske reprezentance Cristiano Ronaldo grozil z odhodom s svetovnega prvenstva v Katarju po tem, ko je tekmo osmine finala s Švico začel le na klopi za rezervne igralce, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedemintridesetletni napadalec je v torek proti Švici v osmini finala začel med rezervnimi igralci. Namesto njega je v prvi enajsterici začel mladi Goncalo Ramos, ki je ob zmagi s 6:1 dosegel tri gole.

Ronaldo je v igro vstopil v drugem polčasu, toda portugalski časnik Record je poročal, da je zvezdnik pred tem v pogovoru s selektorjem Fernandom Santosom grozil z odhodom z mundiala.

»Kapetan selecaa Cristiano Ronaldo ni niti v enem trenutku grozil z odhodom,« so zapisali pri FPF in dodali, da Ronaldo vsak dan gradi edinstveno zapuščino s pomočjo članski reprezentanci in državi. »To je treba spoštovati,« so poudarili pri zvezi.

Ta je pojasnila, da je bil Ronaldov nastop proti Švici dodaten prikaz njegove zavezanosti k cilju.

Ronaldo ima največ nastopov in zadetkov v zgodovini portugalske reprezentance. V soboto se bo skupaj s soigralci v četrtfinalu SP meril z Marokom. Petkratni dobitnik zlate žoge v sredo po tekmi s Švico ni vadil s preostalimi rezervnimi igralci, ampak se je namesto tega pridružil prvi enajsterici v telovadnici.

Preberite še:

Komentarji: