V osmino finala Anglija, ZDA, Nizozemska in Senegal

Deseti tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu v Katarju je prinesel po dve tekmi v skupinah A in B. Dogajanje v živo, spored in statistika v posebni grafiki.
Fotografija: Nizozemci (na fotografiji v akciji Frenkie de Jong) so bili prehitri za domače nogometaše. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Nizozemci (na fotografiji v akciji Frenkie de Jong) so bili prehitri za domače nogometaše. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Današnji dan na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju prinaša začetek zadnjega, tretjega kola v predtekmovalnih skupinah.

Reprezentanca Senegala je tako premagala Ekvador z 2:1 (1:0) in se uvrstila v izločilni del tekmovanja. V isti skupini pa je Nizozemska ugnala Katar z 2:0 (1:0), kar pomeni, da je pričakovano osvojila 1. mesto v skupini A. Kot zanimivost gre omeniti, da je katarsko moštvo po tekmovalni plati najslabši gostitelj v dosedanji zgodovini svetovnih prvenstev. 

Jack Grealish in Harry Kane med zadnjim treningom pred pomembno tekmo Anglije. FOTO: Paul Ellis/AFP
Jack Grealish in Harry Kane med zadnjim treningom pred pomembno tekmo Anglije. FOTO: Paul Ellis/AFP

Nogometaši Anglije pa so premagali Wales s 3:0 (0:0) in osvojili 1. mesto v skupini B. V tej skupini je bila danes reprezentanca ZDA z 1:0 (1:0) boljša od Irana, kar pomeni, da se je skupaj z Anglijo uvrstila v osmino finala.

Favorizirani Angleži so v uvodu nadzirali potek igre in imeli tudi več kot 70 odstotkov igralnega časa žogo v svojih nogah, igra pa je potekala večinoma na polovici Valižanov. Vseeno Angležem v prvem delu ni uspelo zadeti. Nato se jim je odprlo, blestel je dvakratni strelec Marcus Rashford.

Marcus Rashford je bil zelo učinkovit. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Marcus Rashford je bil zelo učinkovit. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Na tej tekmi je bil aktiven slovenski sodnik Slavko Vinčič, saj mu je Fifa mu je zaupala deljenje pravice na otoškem derbiju.. Mariborčan je na prvenstvu že sodil tekmo med Argentino in Savdsko Arabijo. pomagala sta mu tudi Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrta sodnica je bila Japonka Yoshimi Yamashita, v video sobi sta bila glavna video sodnika Nemec Marco Fritz in njegov pomočnik Paolo Valeri iz Rima.

V napeti predstavi moštev ZDA in Irana je odločil gol Cristiana Pulišića, z zmago pa so Američani napredovali v osmino finala, v kateri se bodo pomerili z Nizozemsko. Drugi par med skupinama Ain B je Senegal vs. Anglija. 

Preberite še:

Komentarji: