Jeza poraženih Špancev, sodnik in VAR naj bi jih oškodovala dvakrat

V taboru poražencev finalne tekme lige narodov ogorčeni nad odločitvami glavnega sodnika in VAR. Oškodovani tudi za enajstmetrovko.
Fotografija: Kylian Mbappe je matiral španskega vratarja Unaia Simona, toda njegov gol bo povzročil tudi nekaj konkretnih polemik, saj je gol dosegel iz sporne akcije. V trenutku podaje je bil v nedovoljenem položaju. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Kylian Mbappe je matiral španskega vratarja Unaia Simona, toda njegov gol bo povzročil tudi nekaj konkretnih polemik, saj je gol dosegel iz sporne akcije. V trenutku podaje je bil v nedovoljenem položaju. FOTO: Miguel Medina/AFP

»Bolje, da se je zgodilo v ligi narodov kot na svetovnem prvenstvu.« Tako so pri španskem časniku Marca poskušali pomiriti navijače po finalni tekmi lige narodov, ki je močno razdelila nogometne navdušence po vsem svetu in še posebej ujezila španske. Razveselila pa je francoske.

V središču pozornosti in polemik, ki se še lep čas ne bodo polegle, je bil zmagoviti francoski gol za 2:1 Kyliana Mbappeja. V trenutku podaje Tea Hernandeza je bil Mbappe v ofsjadu. Podajo je poskusil preprečiti Eric Garcia in se pri tem dotaknil žoge. Glavni sodnik Anthony Taylor in predvsem kolegi iz VAR sobe so ocenili, da je pri Špančevem posredovanju šlo še za drugo akcijo, zaradi česar Mbappejev položaj ni bil več sporen.

Glavni sodnik Anthony Taylor je upotševal tudi kolege iz VAR ekipe. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Glavni sodnik Anthony Taylor je upotševal tudi kolege iz VAR ekipe. FOTO: Alberto Lingria/Reuters


Tako je svojo odločitev o priznanem golu kapetanu španske reprezentance Sergiu Busquetsu pojasnil tudi Taylor. Sodniškega eksperta pri športnem dnevniku Marca Alfonza Pereza Burrulla pojasnilo ni prepričalo.


Španci pričakovali tudi kazenski strel


»Neverjetno je, da niso začrtali linije, ki bi jasno razkrila nedovoljen položaj. Mbappejev položaj je vplival na akcijo in bil je v ofsajdu,« je povedal Perez Burrullo, ki je bil, kot drugi, ogorčen tudi nad tem, da Taylor in VAR Špancev nista nagradila z enajstmetrovko.

Francoski branilec Jules Kounde je Rodrijevo podajo ustavil s komolcem. »Jasno je bilo, da je žoga zadela komolec, ločen od telesa. Res je, bilo je nehote, toda takšna posredovanja, kakršna so zdaj v nogometu, pomenijo kazen,« so zapisali pri časniku Marca.

Preberite še:

Komentarji: