Svetovni prvaki nič več za »Elf«

Selektor Nemčije Joachim Löv upokojil Jeroma Boatenga, Matsa Hummelsa in Thomas Müllerja.
Fotografija: »Aufwiedersehen« (nasvidenje), je trojici svetovnih nogometnih prvakov iz leta 2014 rekel selektor Joachim Löw. FOTO: AFP
Odpri galerijo
»Aufwiedersehen« (nasvidenje), je trojici svetovnih nogometnih prvakov iz leta 2014 rekel selektor Joachim Löw. FOTO: AFP

Selektor nemške nogometne reprezentance Joachim Löw je šokiral nemško javnost z novico, da Bayernovi zvezdniki Jerome Boateng, Mats Hummels in Thomas Müller, svetovni prvaki iz leta 2014, niso več v njegovih reprezentančnih načrtih.
Hummels, Boateng in Müller so skupaj za Nemčijo zbrali 246 nastopov ter bili ključni igralci moštva, ki je bilo najboljše v Braziliji . Lanskoletni polom Nemčije v Rusiji, kjer je izpadla že v predtekmovanju, je Löwa prisilil, da je začel ustvarjati novo reprezentančno zgodbo.

»2019 je leto novega začetka nemške nogometne reprezentance. Zame je bilo pomembno, da sem pojasnil misli in načrte igralcem in trenerjem Bayerna,« je pojasnil Löw, ki je obiskal München in govoril s trojico odpisanih nogometašev.

Kaj lahko se zgodi, da se bo trojici pridružil še kdo od zvezdnikov iz najmočnejše selekcije. Prvi med njimi bi lahko bil kapetan Manuel Neuer, ki ga vse bolj ogroža vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen.

»Lani sem rekel, da je Manuel številka 1, toda letos je nov začetek in Marc bo dobil svoje priložnosti, je povedal nemški selektor.

Komentarji: