Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Uefa: Finale lige prvakov načrtujemo v Istanbulu

Turčija bo v naslednjih treh tednih do 17. maja v popolnem »zaprtju« države, saj želi vlada ustaviti širjenje koronavirusa.
Olimpijski štadion v Istanbulu bo 29. maja prizorišče vrhunca klubske sezone 2020/21. Tako je bilo že leta 2005, ko sta se v zgodovinskem finalu merila prvak Liverpool in Milan. FOTO: Reuters
Olimpijski štadion v Istanbulu bo 29. maja prizorišče vrhunca klubske sezone 2020/21. Tako je bilo že leta 2005, ko sta se v zgodovinskem finalu merila prvak Liverpool in Milan. FOTO: Reuters
F. T.
30. 4. 2021 | 12:15
30. 4. 2021 | 12:24
1:45
Evropska nogometna zveza (Uefa) je potrdila, da bo finale lige prvakov 2020/21 v Istanbulu, kot je bilo prvotno načrtovano, in sicer ne glede na dejstvo, da Turčija v zadnjem obdobju povečuje število pozitivnih primerov na covid-19.

Turčija bo v naslednjih treh tednih do 17. maja v popolnem »zaprtju« države, saj želi vlada ustaviti širjenje koronavirusa. Finale lige prvakov bo 29. maja na štadionu Kemal Atatürk v Istanbulu, organizatorji ter Uefa pa pričakujejo, da bo na tekmi navzočih tudi nekaj gledalcev, neuradno se govori, da bi gledalo finale 9000 navijačev.


Po prvih tekmah bližje Istanbulu angleška kluba Chelsea in ManCity


»Finale lige prvakov bo 29. maja v Istanbulu z omejenim številom gledalcev, dobili smo tudi zagotovila, da začasni 'lockdown' na to ne bo vplival. Uefa tesno sodeluje s turško nogometno zvezo in turškimi oblastmi, zato da bi vrhunec klubske sezone potekal brez nevarnosti za akterje in gledalce,« so sporočili z Uefe.

Liga prvakov se je sicer prevesila v sklepni del. Četverica klubov je igrala prvi polfinalni tekmi, ki sta se razpletli v korist Angležev – PSG : Manchester City 1:2 in Real Madrid : Chelsea 1:1. Povratni tekmi bosta že naslednji teden v Londonu in Manchestru.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine