Uefa pritegnila že dvanajst pokroviteljev eura 2020

Uefa je pridobila številne podpornike turnirja, ki bo med 11. junijem in 11. julijem v dvanajstih mestih.
Fotografija: Olimpijski štadion v Rimu bo 11. junija prizorišče prve tekme evropskega prvenstva v nogometu. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Odpri galerijo
Olimpijski štadion v Rimu bo 11. junija prizorišče prve tekme evropskega prvenstva v nogometu. FOTO: Filippo Monteforte/AFP

Letošnje evropsko prvenstvo v nogometu bo največji športni dogodek na stari celini, zato bodo tedaj oči svetovne (športne) javnosti uprte v načrtovanih dvanajst mest organizatorjev eura 2020. Globalni festival nogometa razumljivo žanje tudi interes pokroviteljev.

Uefa bo sporočila odločitev o načinu izvedbe eura do meseca aprila, ža zdaj pa je pridobila številne pokrovitelje šampionata, ki bo med 11. junijem in 11. julijem v mestih Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarešta, Budimpešta, København, Dublin, Glasgow, London, München, Rim in St. Peterburg. Prvo dejanje bo v Rimu, zadnje v Londonu, naslov prvaka iz Francije 2016 bo branila Portugalska.


Uefa, Fifa, PSG, Roma, Bayern, ...


Kot zadnji se je pridružil pokroviteljem eura 2020 letalski prevoznik Qatar Airways, ki bo ustrezno povezal omenjena mesta. To je že dvanajsti sponzor evropskega prvenstva, potem ko so podprli Uefo že Alipay, Booking.com, Coca-Cola, FedEx, Heineken, Hisense, SOCAR, Takeaway.com, Tiktok, Vivo in Volkswagen.

»Nič ni tako močnega pri združevanju ljudi kot šport, nogometni vrhunec leta je idealna priložnost, da pokažemo, kako pomemben trg za nas je Evropa,« je zatrdil izvršni direktor katarskega letalskega prevoznika Akbar Al Baker. Qatar Airways je vpet v nogometno igro, Katarci že sodelujejo s partnerji, kot so Fifa, Conmebol (Južna Amerika), PSG, Roma, Boca Juniors in Bayern.

Preberite še:

Komentarji: