Umrla še ena Dinamova legenda

Le nekaj dni po slovesu Slavena Zambate je hrvaški nogomet in Dinamo zapustil še Krasnodar Rora.
Fotografija: Krasnodar Rora je bil član zlatega rodu zagrebšega Dinama, ki je leta 1967 kot prvi klub iz nekdanje države osvojil naslov v enemu od evropskih pokalov. FOTO: Tweeter/GNK Dinamo
Odpri galerijo
Krasnodar Rora je bil član zlatega rodu zagrebšega Dinama, ki je leta 1967 kot prvi klub iz nekdanje države osvojil naslov v enemu od evropskih pokalov. FOTO: Tweeter/GNK Dinamo

Le nekaj dni po smrti Slavena Zambate je iz Zagreba prišla novica, da je v 76. letu starosti umrl še en član zlatega rodu zagrebškega Dinama, ki je leta 1967 osvojil evropski pokal velesejemskih mest (pozneje pokal Uefa, zdaj evropska liga), Krasnodar Rora. Napadalec je odigral pet tekem tudi za jugoslovansko reprezentanco, pred osamosvojitvijo je bil nekaj časa trener Izole.

»Spominjali se ga bomo kot enega najboljših igralcev Dinama vseh časov. Priljubljeno levo krilo je v desetih letih v našem dresu odigral 459 tekem in dosegel 90 golov,« so objavili hrvaški prvaki.

Rora se je še pred dvema dnevoma na stadionu Maksimir na komemoraciji s čustvenim govorom poslovil od svojega nekdanjega soigralca Zambate.

Rodil se je sicer na Visu, prve nogometne korake pa je naredil v Šibeniku, od koder je prestopil v Dinamo. Iz Zagreba je prestopil v Standard iz Liegea, nato je igral še za francoska kluba Nancy Lorraine, kjer je imel nekaj vpliva na razvoj slovitega Michela Platinija, in Haguenau.

Po igralski karieri se je nekaj časa ukvarjal z novinarstvom, poleg Izole pa je pozneje treniral hrvaške klube Radnik, Šibenik, Samobor, Varteks, Slavonski Brod, deloval pa je tudi v Dinamovi šoli.

Preberite še:

Komentarji: