V Kopru videli štiri gole in dramatičen vrhunec prvega dela prvenstva

Naslov prvaka prvega dela prvenstva je pripadel nogometašem Maribora, ki so že v soboto na dramatičen način premagali Domžalčane.
Fotografija: Derbi kola v Kopru je bil pravšnji vrhunec prvega dela slovenskega nogometnega prvenstva. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Derbi kola v Kopru je bil pravšnji vrhunec prvega dela slovenskega nogometnega prvenstva. FOTO: Matej Družnik

V Kopru smo videli zadnje dejanje »jesenskega« dela slovenskega nogometnega prvenstva, dramatična tekma med Koprom in Muro pa se je razpletla brez zmagovalca, četudi so gledalci videli štiri gole (2:2). Naslov prvaka prvega dela prvenstva je tako pripadel nogometašem Maribora, ki so že v soboto na podobno dramatičen način premagali Domžalčane.

Derbi kola na Bonifiki je upravičil pričakovanja, navzoči so videli tekmo polno zasukov, več ostrih dvobojev in filmski finiš tekme, v katerem je Mura najprej popolnoma zasukala rezultat. Nardin Mulahusejnović (v drugem polčasu bi bil lahko tudi izključen zaradi udarca s komolcem) in Luka Bobičanec sta namreč izničila gol Colleyja iz 59. minute in kazalo je na novo zmago Prekmurcev. Toda Žan Žužek je v predzadnji akciji na tekmi izkoristil gnečo v gostujočem kazenskem prostoru po eni od prekinitev ter postavil pravičen končni izid glede na viden na Obali.

Tudi Šiškarji na odmor zmagovito

Bravo je že nekaj ur pred tekmo v Kopru premagal Aluminij, v Stožicah je bilo 2:1 (0:0). Po štirih zaporednih porazih proti Domžalam, Mariboru, Kopru in Radomljam le prišli do domače zmage.  Na tekmi, ki v megli ni ponudila veliko zanimivih dogodkov, so Ljubljančani v razmaku med 65. in 68. minuto izkoristil dve od sicer redkih priložnosti.

Nogometaši Brava so končno prišli do domače zmage. FOTO: Črt Piksi
Nogometaši Brava so končno prišli do domače zmage. FOTO: Črt Piksi

Maloštevilni gledalci v Stožicah v prvem polčasu niso videli zanimivega nogometa. V drugem delu je bilo precej več vznemirjenja, predvsem po zaslugi golov. Prvega za domače je po kotu in slabi reakciji gostujoče obrambe v 65. minuti dosegel Matija Kavčič, drugega pa tri minute pozneje Martin Kramarič. Gosti so izid le znižali, ko je Andraž Krefl s strelom od daleč z leve strani presenetil Renata Josipovića.

Prva liga Telemach, 20. kolo:
Tabor Sežana : Celje 2:1 (Fahd 43., Briški 76.; Benedičič 37.)
Kalcer Radomlje : Olimpija 0:1 (Nukić 21., 11-m)
Maribor : Domžale 1:0 (Repas 91.)
Bravo : Aluminij 2:1 (Kavčič 65., Kramarič 68; Krefl 89.)
Koper : Mura 2:2 (Colley 59., Žužek 96.; Mulahusejnović 81., Bobičanec 84.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sežanci prekinili črni niz

Živahno je bilo tudi v soboto. Nogometaši CB 24 Tabora so  premagali Celje z 2:1 (1:1). Sežanci so tako v zadnjem kolu jesenskega dela prvenstva prekinili niz sedmih zaporednih porazov, zabeležili so prvo zmago po 19. septembru ter se začasno povzpeli na osmo mesto lestvice.

Sežancem, beli dresi, je v burji uspelo priti do treh točk proti Celjanom. FOTO: NK Tabor Sežana/facebook
Sežancem, beli dresi, je v burji uspelo priti do treh točk proti Celjanom. FOTO: NK Tabor Sežana/facebook

Gostje iz knežjega mesta so na Krasu povedli v 37. minuti, ko je po podaji Ivana Božića s prostega strela najvišje skočil Žan Benedičič in iz težkega položaja žogo prek vratarja Jana Koprivca poslal v mrežo.

Veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je vsega šest minut kasneje gnečo v kazenskem prostoru po kotu izkoristil Fahd Ndzengue in iz neposredne bližine žogo porinil mimo Matjaža Rozmana. V 76. minuti je žoga v močnem vetru nekako ostala na gostujoči polovici, do nje je prišel Mihael Briški in nato s 30 metrov neubranljivo zadel v zgornji levi kot vrat.

Nukić mož odločitve 

Nogometaši Olimpije so zatem premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (1:0). V Domžalah je bil edini strelec z 11 metrov v 21. minuti Mustafa Nukić. V zadnjem jesenskem obračunu so ljubljanski nogometaši, ki so bili dolgo brez tekem zaradi obolenj in vremenskih nevšečnosti, v Domžalah iztržili tesno zmago, potem ko so prevladovali v prvem polčasu, na koncu pa odbili napade domačih.

Mustafa Nukić je bil mož odločitve v Domžalah. FOTO: Jure Eržen
Mustafa Nukić je bil mož odločitve v Domžalah. FOTO: Jure Eržen

Ljubljančani so prišli do vodstva v 21. minuti. Pred tem je Jonathan Bumbu v kazenskem prostoru zrušil Nukića, ki je sam prevzel odgovornost in enajstmetrovko z natančnim strelom prek vratarja Emila Velića spremenil v vodstvo. Ljubljančani so nato do konca tekme predvsem branili minimalno prednost ter jo tudi ubranili.

Maribor (začasno) prvi

Večerna tekma je bila v Ljudskem vrtu, kjer je zmago Mariboru proti Domžalam v sodnikovem podaljšku prinesel Jan Repas. Vijoličasti so vsaj začasno prevzeli  prvo mesto, na katerega se lahko vrne Koper, ki bo jutri gostil Muro.

Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z delitvijo plena, so udarili Mariborčani. Takoj na začetku sodnikovega dodatka je Milec podal pred gol, Vuklišević je žogo s peto odbil nazaj, toda natančno na nogo osamljenega Repasa, ki jo je s silovitim udarcem poslal v mrežo.

Preberite še:

Komentarji: