V Ljudskem vrtu že vlečejo kadrovske poteze

Športni direktor Mariborčanov Marko Šuler je potrdil, da so podaljšali pogodbe s šestimi nogometaši.
Fotografija: Marko Šuler je potrdil, da v Ljudskem vrtu ne počivajo. FOTO:  Grega Wernig
Odpri galerijo
Marko Šuler je potrdil, da v Ljudskem vrtu ne počivajo. FOTO:  Grega Wernig

Športni direktor slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora Marko Šuler je za spletno stran kluba potrdil, da so že podaljšali pogodbe z Martinom Milcem, Nemanjo Mitrovićem, Ninom Žugljem, Vidom Kodermanom, Mirkom Mutavčićem in Žanom Vipotnikom.

»Dejavnosti v zvezi s sestavo moštva potekajo že kar nekaj časa. Z večino igralcev, ki bi jim pogodbe potekle prihodnje poletje, smo se dogovorili o podaljšanju sodelovanja. Ekipa ne bo doživela večjih sprememb, jedro ostaja,« je dejal Šuler in naštel omenjene igralce.

Dotaknil se je tudi posojenih igralcev. »Poleti smo morali poiskati številne nove rešitve v kratkem času, zato smo posegli tudi po posoji, vendar z možnostjo odkupa. Dve možnosti sta aktivirani, Antoine Makoumbou in Robert Voloder že imata potrjen status. Preostaneta še Ognjen Mudrinski in Marko Alvir, pri obeh je možnost za odkup, imamo pa čas za odziv do konca sezone,« je pojasnil Šuler.

Za odhode je prezgodaj

Dodal je, da na dveh igralnih mestih potrebujejo še dodatne moči za spomladanski del. »Na štoperskem in krilnem položaju, na levi strani napada. Nekateri stiki so vzpostavljeni, dogajanje je kar pestro,« je še povedal nekdanji reprezentančni branilec in pojasnil, da je tudi odhod enega ali dveh igralcev realna možnost v zimskem prestopnem roku. Za potrditev pa je prezgodaj, saj se bo verjetno več dogajalo januarja.

Maribor, ki ga bo tudi spomladi vodil Radovan Karanović, je jesenski del končal na prvem mestu Prve lige Telemach s točko prednosti pred Koprom.

Komentarji: