Borussia Dortmund je izkoristila presenetljiv razplet derbija v Münchnu

Po šokantnem porazu Bayerna na domačem štadionu proti Borussii iz Mönchenglabacha vodilna na lestvici loči le še šest točk.
Fotografija: Mahmoud Dahoud (levo) je prinesel zmago Borussii iz Dortmunda, levo Erling Braut Haaland. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Mahmoud Dahoud (levo) je prinesel zmago Borussii iz Dortmunda, levo Erling Braut Haaland. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Nogometaši Bayern Münchna so 2022 začeli s presenetljivim porazom. Na domačem stadionu so morali priznati premoč Borussii Mönchengladbach, ki je slavila zmago z 2:1.

Bavarci, ki imajo za seboj enega najuspešnejših jesenskih delov bundeslige, so doživeli tretji poraz v sezoni in zapravili priložnost, da bi še povišali prednost pred zasledovalci. Ob tekmi več imajo še vedno devet točk naskoka pred Borussio Dortmund.

V prvi polovici tekmovanja so zbrali 46 točk, oziroma več kot v sezoni 2015/16 pod vodstvom Pepa Guardiole. Slaba tolažba jim je lahko dejstvo, da so vendarle dosegli en zadetek in tako izenačili rekord nemškega prvenstva po zaporednih tekmah z vsaj enim golov v tekmečevi mreži.

Bayernov trener Julian Nagelsmann je slabo začel novo leto. FOTO: Christof Stache/AFP
Bayernov trener Julian Nagelsmann je slabo začel novo leto. FOTO: Christof Stache/AFP

Zgodovinsko je bil tudi nastop Paula Wernerja, ki je s 16 leti in 15 dnevi postal najmlajši igralec Bayerna, ki je nastopil v bundesligi. Njegov vstop na igrišče v drugem polčasu je bil tudi posledica tega, da je pri Bayernu zaradi okužb z novim koronavirusom manjkalo kar štirinajst igralcev.

Borussia Dortmund od 0:2 do 3:2

Za Borussio Mönchengladbach je zmaga zlata vredna. V zadnjih petih nastopih je osvojila vsega točko in bila ob zgolj petih zmagah, štirih remijih in devetih porazih le tri točke oddaljena od mest, ki vodijo v nižjo raven tekmovanja. Z nepričakovanimi tremi točkami je skočila na enajsto mesto.

Vsi trije zadetki so padli v prvem polčasu. Domače je v vodstvo popeljal Robert Lewandowski (18.) z 20 zadetkov v letošnji sezoni, gostje pa so preobrat naredili v pičlih štirih minutah. V 27. je medlo domačo obrambo kaznoval Florian Neuhaus, v 31. pa je podajo s kota v mrežo preusmeril Stefan Lainer.

Spodrsljaj Bayerna je izkoristila Borussia iz Dortmunda. V zadnjem sobotnem dvoboju kola je v gosteh premagala Eintracht iz Frankfurt s 3:2 in znižala zaostanek za vodilnim na šest točk. Eintrach je vodil že z 2:0 z goloma Rafaela Borreja v 15. in 24. minuti, za zasuk pa so poskrbeli Thorgan Hazard (71.), Jude Bellingham (87.) in Mahmoud Dahoud (89.).

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: