V Sankt Peterburgu omejitev združevanja v času EP

Lokalne oblasti so zaradi povečanja koronskih okužb v zadnjih dneh omejile zbiranje ljudi na največ 3000 oseb.
Fotografija: Navijač Belgije med tekmo z Rusijo na štadionu Krestovski, ki mu ime »posoja« tudi državni energetski velikan Gazprom. FOTO: Lars Baron/Reuters
Odpri galerijo
Navijač Belgije med tekmo z Rusijo na štadionu Krestovski, ki mu ime »posoja« tudi državni energetski velikan Gazprom. FOTO: Lars Baron/Reuters

Nove omejitve, povezane s preprečevanjem širjenja okužb z novim koronavirusom, sicer ne bodo vplivale na navijače znotraj stadionov. Mestne oblasti so v ponedeljek potrdile, da so nogometni štadioni izvzeti iz teh novih ukrepov, ker tam veljajo posebne omejitve. So pa namenjeni preprečevanju širjenja koronskih okužb, potem ko se je velika množica navijačev v soboto zbrala na javnem ogledu tekme med Rusijo in Belgijo.

Od četrtka naprej tudi ne bo več prodaje hrane v tako imenovanih navijaških conah, nogometni navdušenci bodo lahko tam poslej kupili le pijačo, poroča francoska agencija AFP.

Rusijo naslednja tekma na euru čaka v sredo, ko se bo v Sankt Peterburgu pomerila s sosedo Finsko. V ponedeljek bo štadion, na katerem domače tekme igra prvoligaš Zenit, gostil tudi dvoboj med Poljsko in Slovaško.

  

Preberite še:

Komentarji: