V Zagrebu seštevajo evre, žreb skupin v Istanbulu

Dinamu, edinemu klubu z območja nekdanje Jugoslavije (Crvena zvezda je izpadla proti Maccabiju), je preboj v ligo prvakov že prinesel 15,64 milijona evra.
Fotografija: Zagrebški nogometaši so uprizorili nov čarobni večer in se še osmič uvrstili v ligo prvakov. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Odpri galerijo
Zagrebški nogometaši so uprizorili nov čarobni večer in se še osmič uvrstili v ligo prvakov. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Po dramatičnem razpletu povratne tekme kvalifikacij za ligo prvakov in osmemu preboju v najmočnejše klubsko tekmovanje v Evropi pri hrvaškemu prvaku Dinamu že seštevajo zaslužek. Skupna zmaga nad norveškim šampionom Bodom Glimtom s 4:2 (0:1, 4:1) je edinemu klubu z območja nekdanje Jugoslavije (Crvena zvezda je nesrečno izpadla proti Maccabiju iz Haife), ki se je uvrstil med 32 najboljših, že prinesla 15,64 milijona evra. Toda denarnih posladkov bo še veliko več, če bodo modri uspešni tudi na igrišču. Vsaka zmaga v skupinskem delu tekmovanja prinaša 2,8 milijona €, neodločen razplet 930.000 €. Napredovanje v izločilni del bi jim prinesel še 9,3 milijona €. Poleg nagradnih evrov, bodo pri Dinamu veseli še dodatnih sredstev iz različnih naslovov, kot so ali »marketinški pool«,»koeficientski delež«, prodaje vstopnic.

Dinamo, pri katerem se odkrito sramujejo, da bodo tekme med najboljšimi še naprej gostili na najbolj zastarelem štadionu Maksimir, se nadejajo, da jim bo letošnja liga prvakov prinesla krepko preko 20 milijonov evrov.

Žreb tekmovalnih skupin bo danes v Istanbulu ob 18. uri, klubi pa so razvrščeni v štiri jakostne skupine. V prvi so: Real Madrid, Eintracht, Manchester City, Milan, Bayern, PSG, Porto, Ajax; druga: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Juventus, Atletico Madrid, Sevilla,Leipzig, Tottenham; tretja: Borussia Dortmund, Salzburg, Šahtar, Inter, Napoli, Benfica, Sporting, Bayer Leverkusen; četrta: Rangers, Dinamo, Marseille, København, Brugge, Celtic, Viktoria, Maccabi Haifa.

Preberite še:

Komentarji: