Real Madrid koraka k naslovu, zmaga Sportinga

V Španiji so Madridčani znova pobegnili Barceloni na varno razdaljo štirih točk. Šporar ni zadel proti Santa Clari.
Fotografija: Karim Benzema je zgodaj zadel za Real Madrid. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Karim Benzema je zgodaj zadel za Real Madrid. FOTO: Gabriel Bouys/AFP

Nogometni koronapetek v tujih prvenstvih je bil tokrat nekoliko manj pester, navijači Real Madrida pa so bili veseli, ker je zasedba Zinedina Zidana premagala Alaves z 2:0 in se Barceloni znova odlepila na štiri točke.



Real je na manjšem štadionu Alfredo di Stefano kmalu prišel v vodstvo, z bele točke je v 12. minuti zadel Karim Benzema. Na začetku drugega polčasa je v polno zadel Marco Asensio.
 

Baski brez točk


Real Sociedad, ki se bori za evropsko vstopnico, je gostili Granado in razočaral svoje privržence. Za andaluzijsko moštvo so gole dosegli Antonio Puertas, Roberto Soldado in Domingos Duarte, za baskovsko pa Mikel Merino in Mikel Oyarzabal. Real Sociedad je ostal na sedmem mestu, Granada pa je napredovala na deveto.

V Španiji se počasi končuje sezona, Real ima štiri tekme pred koncem štiri točke prednosti pred Barcelono.


 

Šporar brez zadetka


Andraž Šporar je zaman skušal zatresti mrežo Santa Clare. FOTO: Reuters
Andraž Šporar je zaman skušal zatresti mrežo Santa Clare. FOTO: Reuters


Andraž Šporar se tokrat ni vpisal med strelce za Sporting, ki je gostil Santa Claro v portugalski ligi. Moštvo iz Lizbone pa je vseeno zmagalo po zadetku Jovaneja Cabrala. Špoki je igrišče zapustil v 78. minuti že po odločilnem golu.



Sporting ima kljub temu velik zaostanek za Portom in Benfico in želi vsaj ohraniti tretje mesto pred Brago, ki je že ob polčasu vodila s 3:0 pri moštvu Pacos de Ferreira in prav tako osvojila ves plen.

Preberite še:

Komentarji: