Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Velik Oblak zasenčil celotno Slovenijo

Na seznamu reprezentance Slovenije za tekmi z Bolgarijo in s Ciprom Kampl in pet napadalcev.
postava Slo za Bolgarijo
postava Slo za Bolgarijo
30. 8. 2018 | 06:00
30. 8. 2018 | 09:34
4:28
Brdo pri Kranju – Čeprav se nogometna Slovenija pripravlja za vstop v ligo narodov in tekmovalni krst pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča, ta čas buri duhove le ena novica: vratarja Jana Oblaka (spet) ne bo na Gorenjsko zaradi težav z ramo, ki naj bi se mu vlekle vse od letošnjega marca.



»V boju z Bolgari in Ciprčani potrebujemo le povsem pripravljene igralce,« je zatrdil Kavčič in dodal, da je bil Oblak na seznamu do torkovega popoldneva, ko so iz madridskega Atletica poslali korektno sporočilo, da Škofjeločana ne bo na Gorenjsko zavoljo poškodovane rame, ki zahteva (reprezentančni) počitek. Gre za običajno in preverjeno prakso v sodobnem nogometu, toda, pozor, z veliko lepotno napako.
 

Oblak se ne odziva na Kavčičeva sporočila


Oblak se namreč ne odziva na telefonske klice selektorja, prav tako ne odgovarja na njegova sporočila SMS. Ob tem ni zanemarljiv podatek, da je prišel na marčevski zbor reprezentance, a ga zapustil drugi dan priprav v ne povsem pojasnjenih okoliščinah, ni ga bilo niti na majsko-junijskem druženju jate, ki je vknjižila prvo zmago v Podgorici. Kavčič kljub temu zavrača namigovanja, da mu je Oblak zameril dodelitev kapetanskega traku Bojanu Jokiću in da naj bi ga motile tudi nekatere druge polemike v reprezentanci.

Tomaž Kavčič bo iskal alternativno rešitev za odsotnega Jana Oblaka. Marca in junija ga je zamenjal vratar Vid Belec.
Tomaž Kavčič bo iskal alternativno rešitev za odsotnega Jana Oblaka. Marca in junija ga je zamenjal vratar Vid Belec.


»Da se izmika reprezentanci? Tega ne moremo reči, jaz še vedno gledam na polemiko pozitivno. Dejstvo je, da se mu težave z ramo vlečejo že dolgo. Zdravniška služba Atletica je poslala poročilo in nimamo kaj. Kapetan reprezentance? To je Bojan Jokić, tako sem odločil jaz in ne želim špekulirati o tem, kaj bi bilo, če bi bil kapetan Jan ali kdo drug,« je Kavčič odgovarjal na številna vprašanja novinarjev o isti problematiki.

Oblak je pač na trgu vreden dvakrat toliko kot vsi njegovi soigralci v reprezentanci skupaj, saga okrog njegovega (ne)prihoda v jato pa se vleče že več mesecev, zato mnogi navijači pričakujejo konkretne odgovore. Škofjeločan je debitiral za člansko moštvo Slovenije septembra 2012 v nesrečni tekmi v Oslu pod vodstvom Slaviše Stojanovića, zadnjo temo v jati je vknjižil oktobra 2017 ob remiju Slovenije in Škotske (2:2) v Stožicah. Izpustil je vse tri prijateljske tekme novega selektorja Kavčiča – ta je bil v času tekme s Škotsko sodelavec Srečka Katanca – proti Avstriji, Belorusiji in Črni gori.
 

Vse oči uprte v gostovanje Atletica v Vigu


Bomo videli, kako se bo razpletel sobotni večer. Atletico bo namreč v soboto ob 18.30 gostoval pri Celti v Vigu in prav od kadrovske podobe madridskih rdeče-belih v tekmi s Celto bo odvisna vsebina naslednjega poglavja romana z naslovom »Jan Oblak v slovenski reprezentanci«. Če bi 25-letnik z 18 nastopi za Slovenijo izpustil dvoboj zavoljo poškodbe, bi se polegle tudi polemike v njegovi domovini, v nasprotnem primeru bo »primer Oblak« zasenčil celotno nogometno Slovenijo najmanj za naslednjih 48 ur, ko bodo opravili analize zadnji komentatorji.

Kevin Kampl se vrača v slovensko reprezentanco za prihajajoči tekmi z Bolgarijo in s Ciprom.
Kevin Kampl se vrača v slovensko reprezentanco za prihajajoči tekmi z Bolgarijo in s Ciprom.


V boj za številko ena se bodo podali trije vratarji s Kavčičevega seznama. Najvišje kotira Vid Belec, čeprav v majici Sampdorie ne dobiva priložnosti, ne nazadnje je branil tudi na vseh treh letošnjih tekmah reprezentance. V dobri formi igrata tudi Aljaž Ivačič (Olimpija) in Nejc Kotnik (Panionios).

Ob »primeru Oblak« velja izpostaviti še dve novici: Josipa Iličića pričakovano ne bo na Bled – fantje se bodo zbrali na Bledu zaradi zasedenosti hotela Kokra na Brdu –, prvo števno tekmo v Kavčičevi naj bi odigral tudi Kevin Kampl – igral je marca z Avstrijo in Belorusijo, v Podgorici pa ga ni bilo –, čeprav je prejšnji teden čutil bolečino v stegenski mišici.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine