Vijolični spet z igralcem manj, a z gladko zmago (VIDEO)

Pred domačimi navijači v Ljudskem vrtu so s 3:0 odpravili Rudar in ostali neporaženi tudi po desetem kolu.
Fotografija: Dino Hotić je zadel v vsakem polčasu po enkrat. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Dino Hotić je zadel v vsakem polčasu po enkrat. FOTO: Tadej Regent/Delo

Maribor – Nogometaši Maribora so z gladko zmago s 3:0 v desetem prvoligaškem kolu nad Rudarjem ohranili prepričljivo vodstvo na prvenstveni razpredelnici, obenem so ostali edino neporaženo moštvo, pa čeravno so nastopili brez kaznovanega Aleksandra Rajčevića in sedmerice poškodovanih mož na čelu z Luko Zahovićem, ki je odpravil težave s trebušnim zidom, a utrpel poškodbo pred koncem včerajšnjega treninga. Se je pa po okrevanju vrnil Denis Klinar in našel mesto v začetni postavi.


Uskoković prvič


Vijolični so vodili v 25. minuti. Že osmič v sezoni se je kot asistent, iz kota, izkazal Amir Dervišević, krstni zadetek v majici zdajšnjega delodajalca pa je prispeval Luka Uskoković. Tik pred odhodom na glavni odmor pa so varovanci Darka Milaniča vodili že z 2:0. Saša Ivković je po izjemnem prodoru z žogo v nogah pritekel vse do kazenskega prostora in po preigravanju podal, David Kašnik je le preusmeril do Dina Hotića, ki je z glavo zatresel mrežo gostov. 


Rdeč karton Vilerja


Tudi v nadaljevanju je Maribor pritiskal, Jasmin Mešanović je po pol ure igre zaposlil Aleksa Pihlerja, a se je žoga odbila od vratnice. V 74. minuti pa je končni izid z drugim golom na tekmi in sedmim v prvenstvu postavil Hotić, ki je izkoristil podajo Blaža Vrhovca, ki je v igro vstopil zgolj minuto prej. Gostitelji so dvoboj končali številčno oslabljeni, saj si je v 80. minuti Mitja Viler prislužil drugi rumeni karton in s tem predčasno pot pod prho.


Maribor : Rudar 3:0 (2:0)


Štadion Ljudski vrt, gledalcev 2300, sodnik Šmajc (Predoslje).

Strelca: 1:0 - Uskoković (25.), 2:0 - Hotić (43.), 3:0 - Hotić (74.).

Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Pihler, Hotić, Vršič (od 73. Vrhovec), Mešanović (od 85. Cretu), Mlakar (od 77. Tavares).

Rudar: Pridigar, Dedić, Vasiljević, Kašnik, Hrubik (od 46. Škoflek), Pišek, Kitek, Arap (od 78. Šantek), Pušnik, Tučić (od 75. Vodeb), Radić.

Rdeči karton: Viler (80., 2r).
 

Preberite še:

Komentarji: