Za 27 milijonov evrov bo lažje zapustil svoj drugi dom

Po enajstih sezonah pri Napoliju se Marek Hamšik seli na Kitajsko.
Fotografija: Marek Hamšik je v sboto igral zadnjih 74 minut za Napoli in v italijanskem prvenstvu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marek Hamšik je v sboto igral zadnjih 74 minut za Napoli in v italijanskem prvenstvu. FOTO: Reuters

Carlo Ancelotti je Mareku Hamšiku dal vedeti, da nima več zagotovljenega položaja v začetni enajsterici, slovaški nogometni zvezdnik pa je trenerjevo iskrenost razumel tako, da je najbolje, da opravi svoje poglavje pri Napoliju, pri katerem je postavljal številne rekorde. Eden od najprepoznavnejših simobolov "calcia" v tem desetletju bo kariero nadaljeval na Kitajskem pri moštvu Dalien Yifang.

Za 31-letnega zveznega igralca odločitev o tem, da zapusti Napoli, ni bila tako enostavna, čeprav bo na Kitajskem v treh letih zaslužil 27 milijonov evrov. Pri Napoliju in v Neaplju je eden od najboljših slovaških nogometašev v zgodovini pustil neizbrisljiv pečat, si prislužil status legende ob boku najbolj priljubljenega Argentinca Diega Maradone in ustvaril drugi dom.

Marek, ki je odraščal v Banski Bystrici, je prekosil tudi slovitega Diega. Hamšik je za Napoli igral največ tekem v zgodovini (520) in tudi zabil največ golov (121). V serie A je dosegel 100 golov, pred njima sta le napadalca, ki sta bila strah in trepet vratarjev v tridesetih letih minulega stoletja, Attila Sallustro (106) in v Pulju rojeni Antonio Vojak (102).

Hamšik je kariero začel pri bratislavskem Slovanu, v Italijo pa je prišel leta 2004 k Brescii, od koder je leta 2007 prestopil k Napoliju.

Komentarji: