Za prijatelja, obtoženega spolnega napada, je že plačal 150.000 evrov

Čez teden dni bo minilo leto dni, odkar je brazilski nogometaš Dani Alves v priporu zaradi obtožb o spolnem napadu. Za pomoč je zaprosil Neymarja.
Fotografija: Neymar (levo) in Dani Alves sta prijatelja v dobrem in slabem. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Odpri galerijo
Neymar (levo) in Dani Alves sta prijatelja v dobrem in slabem. FOTO: Matthew Childs/Reuters

Čez teden dni bo minilo leto dni, odkar je brazilski nogometaš Dani Alves v priporu. Nekdanjega zvezdnika Barcelone 5. februarja čaka sojenje zaradi obtožb o spolnem napadu v nočnem klubu v kopalnici rezerviranega prostora, česar ga je obtožila 23-letna žrtev. Brazilski mediji so objavili, da je Alves zaprosil prijatelja Neymarja za denarno in pravno pomoč.

Neymar st., oče najboljšega brazilskega nogometaša, ki se zdravi po operaciji križnih vezi na levem kolenu, je za pomoč obrambe nakazal 150.000 evrov. Porabljeni so bili za blažilno odškodnino za povzročeno dejanje. Ta znesek bi lahko 40-letnemu Alvesu pomagal znižati kazen v primeru obsodbe. Alves je za svojega odvetnika izbral Gustava Xisto, enega najstarejših pravnih zastopnikov podjetij Neymarjevega očeta, in odstranil Dinorah Santana, svojo bivšo soprogo, iz upravljanja svojega premoženja.

Alves je v bogati igralski karieri osvojil kar 43 lovorik na članski ravni., največ z Barcelono, pri kateri je igral v sezonah od 2008 do 2016 in 2021/22.

Preberite še:

Komentarji: