Za prvo mesto v slovenski skupini bo treba osvojiti 20 točk

Hrvaška je v derbiju kola iztržila točko v Rusiji, s čemer si je okrepila položaj v boju za vrh.
Fotografija: Zlatko Dalić je v Rusiji pogrešal tudi Luko Modrića. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
Odpri galerijo
Zlatko Dalić je v Rusiji pogrešal tudi Luko Modrića. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters

Boj za svetovno nogometno prvenstvo v Katarju se preveša v drugo polovico. Najbolj izenačena je prav slovenska skupina kvalifikacij, saj vodilno in zadnjo ekipo na lestvici ločijo tri točke. Hrvaška je v derbiju kola iztržila točko v Rusiji, s čemer si je okrepila položaj v boju za vrh.

»Po enem od naših preračunov potrebujemo za prvo mesto v skupini 20 ali 21 točk. Treba jih je osvojiti čim prej in čim več, s točko v Rusiji pa sem zadovoljen. Vse ekipe so blizu na dveh ali treh točkah, zato ni še nič odločeno, pred nami pa je še zahteven urnik. Najprej potujemo na Slovaško, s čemer bomo izgubili celo noč, kar gotovo ni humano, nato v torek igramo še s Slovenijo v Splitu,« je ocenil hrvaški selektor Zlatko Dalić po tekmi v Rusiji (0:0).


Vedeli so, da bo tekmec igral v postavitvi 4-2-3-1


Dalić je opisal tudi potek tekme z Rusijo, nekaj podobnega pričakujejo Hrvati tudi v tekmi s Slovenijo. »Gotovo sta nam manjkala globina v igri in odločnost v napadu, saj nismo zabili gola. Tekmec se je zgostil in nam ni dovolil, da prihajamo v kazenski prostor. Veliko smo si ustvarili prek obeh bokov oziroma kril, toda manjkala nam je konkretnost pred zadnjim dejanjem. Vedeli smo, da bo tekmec igral v postavitvi 4-2-3-1, zato sem iskal globino s Perišićem in Kramarićem,« je še dodal Dalić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: