Začelo se je, Jan Oblak je Chelseajeva prva tarča

Po poročanju angleškega tabloida The Mirror bi za Škofjeločana londonski klub plačal 100 milijonov evrov in dodal še vratarja Kepo Arrizabalago.
Fotografija: Z bravurozno predstavo v osmini finala lige prvakov na Anfieldu, po kateri je Ateltico izločil branilca naslova lige prvakov Liverpool, je Jan Oblak prepričal tudi nejeverne angleške strokovnjake. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Z bravurozno predstavo v osmini finala lige prvakov na Anfieldu, po kateri je Ateltico izločil branilca naslova lige prvakov Liverpool, je Jan Oblak prepričal tudi nejeverne angleške strokovnjake. FOTO: Phil Noble/Reuters

Sezona lova na največje nogometne zvezdnike se je začela, čeprav se ta še ni končala. Če gre soditi po prvih odzivih, bo v središču pozornosti prestopnega roka Jan Oblak. Angleški tabloid The Mirror je vrgel trnek in naznanil, da je prva tarča prenovljenega Chelseaja in trenerja Franka Lamparda prav slovenski vratar.

Londonski klub, ki je z zadnjimi prestopi napovedal vrnitev v evropski vrh ali kar nanj, saj je kupil tudi najboljšega mladega nemškega napadalca Tima Wernerja, je za Škofjeločana pripravljen globoko seči v žep. 

Jan Oblak je velika želja trenerja Chelseaja Franka Lamparda. FOPTO: Reuters
Jan Oblak je velika želja trenerja Chelseaja Franka Lamparda. FOPTO: Reuters


Oblakova odškodnina znaša 120 milijonov evrov, v Chelseajevi prvi ponudbi pa naj bi plačal 100 milijonov € in dodal še vratarja Kepo Arrizabalago, ki se v dveh letih ni znašel najbolje. Za Baska je Chelsea plačal kar 80 milijonov €.

Londonski klub bo moral upoštevati tudi visoko Oblakovo plačo pri Atleticu, kjer je najbolje plačani igralec. Njegov letni zaslužek znaša 11,5 milijona evrov neto.

Komentarji: