Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zbogom, stari in zanemarjeni, Maksimir

Hrvaška bo naslednje leto začela graditi nov nogometni štadion v Zagrebu, ki ni bil v ponos svetovnim podprvakom, a je imel bogato zgodovino.
Zagreb, Dinamo in hrvaška nogometna reprezentanca bodo po dolgih letih le dočakali novi štadion. Stari Maksimir je imel uspešno zgodovino, toda zob časa ga je načel že davno. FOTO: Denis Lovrović/AFP
Zagreb, Dinamo in hrvaška nogometna reprezentanca bodo po dolgih letih le dočakali novi štadion. Stari Maksimir je imel uspešno zgodovino, toda zob časa ga je načel že davno. FOTO: Denis Lovrović/AFP
G. N., STA
11. 10. 2022 | 11:08
0:26

Hrvaška bo naslednje leto začela graditi nov nogometni štadion v Zagrebu, je napovedal tiskovni predstavnik vlade Marko Milić v ponedeljek na hrvaški nacionalni televiziji HRT. Država bo v naslednjem obdobju obnovila ali zgradila tudi nekatere druge športne objekte po državi, ki veljajo za objekte nacionalnega pomena.

»Lahko vam povem, da bomo začeli graditi štadion v Zagrebu. Država bo pri tem sodelovala v finančnem pogledu, v projekt pa bodo vključeni tudi drugi,« je dejal Milić v oddaji Otvoreno na HRT.

Pojasnil je, da so ob posvetovanju ministrstva za finance in ministrstva za turizem našli finančna sredstva, potrebna za gradnjo novega štadiona v Zagrebu, na katerem bi igrala nogometni klub Dinamo in hrvaška reprezentanca.

Milić je napovedal tudi obnovo, gradnjo, nadgradnjo in rekonstrukcijo športnih objektov v drugih delih države. »Podlago za to nam daje novi zakon o športu, ki začne veljati v začetku novega leta. Zakon prinaša novost, da vlada s svojo odločitvijo določi športne objekte, za katere meni, da so nacionalnega pomena,« je pojasnil.

Poudaril je, da si Hrvaška zasluži mrežo sodobnih šstadionov, ki bodo zgrajeni v srednjem in kratkoročnem obdobju in zaradi katerih bo lahko kandidirala za različna evropska tekmovanja.

Pogovore o gradnji novega štadiona v zagrebškem Maksimirju, kjer stoji stari nogometni stadion, je v oddaji potrdil tudi Željko Matijašec iz urada zagrebškega župana. Pojasnil je, da mora mesto za gradnjo dobiti še soglasje Zagrebške nadškofije, saj v zadnjih 25 letih niso rešili premoženjsko-pravnih odnosov na zemljišču, kjer je stadion v Maksimirju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine