Zidane ne bo sedel na klop Manchester Uniteda

Po poročanju ESPN v primeru, da bo Manchester United iskal novega trenerja, to ne bo postal Francoz Zinedine Zidane. Prvi favorit ostaja Antonio Conte.
Fotografija: Zinedine Zidane (na fotografiji) bi lahko v Manchestru vnovič združil moči s Cristianom Ronaldom. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Zinedine Zidane (na fotografiji) bi lahko v Manchestru vnovič združil moči s Cristianom Ronaldom. FOTO: Javier Soriano/AFP

Nekdanji trener in igralska legenda madridskega Reala, Zinedine Zidane, po poročanju ESPN ni pripravljen prevzeti Manchester Uniteda, če bodo na Old Traffordu po nizu slabih rezultatov in nedavnem porazu v premier league proti najhujšemu rivalu Liverpoolu s kar 0:5 sprejeli odločitev, da zamenjajo trenerja članskega moštva Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Zidana so s klopjo rdečih vragov povezovali tudi v preteklosti, zdaj še toliko bolj, ko se je k Unitedu po začetku nove sezone vrnil Cristiano Ronaldo, s katerim je francoski trener osvojil tri zaporedne naslove v ligi prvakov z Real Madridom ter postal tudi španski prvak. 49-letni Marseillčan je poleti končal s svojo drugo trenersko etapo pri Realu, s katerim je osvojil tudi dva naslova svetovnega prvaka in dva evropska superpokala.

Čaka na pravo priložnost

»Zidanu se ne mudi s povratkom na klop in čaka, da se pojavi prava priložnost,« je poročal ESPN, ki je dan po šokantnem porazu Uniteda na derbiju z Liverpoolom tudi poročal, da je Solskjaerju hrbet dokončno obrnil večji del slačilnice. To naj bi norveški strateg v večji meri izgubil že pred spopadom na Old Traffordu, kjer je s hat-trickom zablestel Mohamed Salah.

Svetovni mediji z ESPN na čelu tudi poročajo, da v vodstvu angleških rekorderjev razmišljajo o Italijanu Antoniu Conteju, serijskemu zbiralcu lovorik na klopeh Juventusa, Chelseaja in nazadnje Interja ter nekdanjem selektorju italijanske reprezentance, ki se je po osvojenem scudettu z Milančani poleti presenetljivo poslovil od San Sira.

Zidane, dodaja ESPN, je glavni kandidat, da po slovesu Didierja Deschampsa prevzame vodenje francoske izbrane vrste, s katero je osvojil svetovni (1998) in evropski (2000) naslov kot igralec. Zaenkrat še ni jasno, če bo Deschamps modre vodil tudi po SP 2022, saj se mu takrat pogodba s Francosko nogometno zvezo izteče. Zidana so nedavno sicer povezovali tudi s trenerskim stolčkom Newcastle Uniteda.

Preberite še:

Komentarji: